Prihaja močnejša Seat Ateca FR

Novosti

Najnovejša pridobitev modelske serije Ateca se bo predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu Automobile Barcelona v Barceloni, ki bo potekal od 11. do 21. maja 2017. Predstavitvi Atece ter prenovljenih modelov Leon in Ibiza bo v drugi polovici leta sledila še Arona, nov kompaktni športni terenec. Novo doma: Temperamentna SEAT Ateca Izvedba FR Izvedba FR bo […]

Najnovejša pridobitev modelske serije Ateca se bo predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu Automobile Barcelona v Barceloni, ki bo potekal od 11. do 21. maja 2017. Predstavitvi Atece ter prenovljenih modelov Leon in Ibiza bo v drugi polovici leta sledila še Arona, nov kompaktni športni terenec.

Novo doma: Temperamentna SEAT Ateca

Izvedba FR

Izvedba FR bo dopolnila modelsko serijo Ateca, ki jo trenutno sestavljajo izvedbe Reference, Style in XCellence. FR se postavlja ob bok izvedbi XCellence in obenem ponuja več dinamike in športnosti. Seat je od predstavitve Atece v svetovnem merilu prodal že več kot 40.000 vozil te modelske serije.

Zunanjost Atece FR se v primerjavi z izvedbo XCellence ponaša z logotipom FR na sprednjem in zadnjem delu vozila ter črnimi strešnimi letvami in okenskimi okviri. Sprednji del vozila krasi bleščeče črna mreža hladilnika s svojstvenim dizajnom. Spodnji del sprednjega odbijača, specifičnega za izvedbo FR, je v enaki barvi kot karoserija. Posebne zasnove, značilne za izvedbo FR, sta bili deležni tudi sprednji meglenki v LED-tehnologiji.

Izvedba FR je nekaj posebnega. Ponaša se z 19-palčnimi platišči in pnevmatikami v dimenziji 245/40 R19. Kolesna ohišja in stranski pragovi so v barvi karoserije, pragove harmonično dopolnjujejo aluminijasti elementi.

Za privlačno podobo zadnjega dela poskrbi zadnje steklo z usmernikom zraka v barvi karoserije in črnima stranskima deloma. Zadnji odbijač je zasnovan ekskluzivno za izvedbo FR in je prav tako lakiran v barvi vozila. V notranjosti pozornost takoj ob odpiranju sprednjih vrat pritegneta aluminijasti vstopni letvi z logotipom FR. Logotip krasi tudi večfunkcijski športni usnjeni volan z visokosijajnimi črnimi aplikacijami. Serijska oprema vključuje športna sedeža z oblazinjenjem iz alkantare, oblazinjenje iz usnja je na voljo za doplačilo. Pedali so aluminijasti. Športni značaj Atece FR dodatno poudarjajo rdeči šivi na volanu, glavi prestavne ročice in sedežih s prevlekami iz alkantare ali iz usnja.

Za pridih elegance v notranjosti poskrbijo tudi črni detajli, npr. stropna obloga in vratne obloge v posebni FR-različici. Najbolj športna izvedba Atece je opremljena z najnaprednejšimi asistenčnimi sistemi in povezljivostno tehnologijo.

Motor

Novost v modelski seriji Ateca je motor 2.0 TSI z močjo 140 kW (190 KM). Izvedba FR bo na voljo z bencinskimi ali dizelskimi motorji  EU6, pri katerih bo razpon moči segal od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM), v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG ter opcijskim štirikolesnim pogonom. Kupci bodo lahko naročili tudi sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in progresivno krmiljenje.