Prihaja Insignia Country Tourer – za prave pustolovce

Prihaja Insignia Country Tourer – za prave pustolovce

Nova Opel Insignia Country Tourer bo doživela svetovno premiero na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA, 14.–24. september), že kmalu po tem pa bo na voljo pri trgovcih. Vsestranski model je idealna izbira za ljubitelje zimskih športov in podeželja ter za vse, ki cenijo individualen izraz.

Nova Opel Insignia Country Tourer navduši z enakimi odlikami kot njeni najbližji sorodnici Grand Sport in Sports Tourer – zaradi povsem nove arhitekture je prostorna in znatno lažja od predhodnice. Kdor želi še bolj individualno vozilo, bo lahko s pomočjo programa Opel Exclusive izbiral v neomejeni barvni paleti.

Vodilne tehnologije na področju pogonov in podvozja

Čaka jo pestra ponudba pogonov (vključno z novim dizelskim motorjem) Opel Insignii Country Tourer zagotavlja izjemno zmogljivost. Poleg tega bo novinka na voljo tudi z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in revolucionarnim štirikolesnim pogonom. Za 20 milimetrov večji odmik od tal, inovativni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora in novo zadnje vzmetenje s petimi členi vozniku omogočajo, da z veseljem pomaha v slovo asfaltu in z Insignio Country Tourer uživa v delovanju najbolj uglajenega sistema v tem razredu.

 

Insignia za prave pustolovce

Povsem nova lahka arhitektura sodi med najpomembnejše dejavnike, ki omogočajo živahno in okretno zmogljivost. Insignia Country Tourer ohrani te odlike ter jih dopolni s trpežno in individualno očarljivostjo.

“Želeli smo, da bi bila naša nova Insignia Country Tourer robustna v vseh pogledih, hkrati pa mora odražati značilno Oplovo eleganco kiparske umetnost z nemško natančnostjo,” je povedal šef Oplovega oblikovanja Mark Adams. “Držo prave admiralske ladje in dovršen športni profil dopolnjujejo trpežni terenski elementi.”

V skladu z značajem trpežnega vsestranskega vozila je nova Insignia Country Tourer predvsem ekstremno praktična. Da bi bilo natovarjanje kar se da preprosto, je možno prtljažnik odpreti z zamahom z nogo, ne da bi se dotaknili vozila. V povezavi s sistemom za vstop brez ključa zadošča za odpiranje prtljažnih vrat preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem (projekcija silhuete vozila na tleh kaže ustrezno območje). Naslednji zamah poskrbi za zapiranje prtljažnih vrat. Za povečanje prtljažnika na 1665 litrov, 130 več kot pri predhodnici, in še prilagodljivejše konfiguracije pri natovarjanju je nova Insignia Country Tourer za doplačilo na voljo s preklopnimi zadnjimi sedeži, deljenimi v razmerju 40:20:40.

Zadnjo sedežno klop je možno preklopiti navzdol s preprostim pritiskom na gumb v prtljažniku. Standardni strešni nosilci ne poudarijo le pustolovskega videza, temveč povečajo vsestransko uporabnost nove Insignie Country Tourer, saj lahko robustni karavan na strehi prepelje predmete s težo do 100 kilogramov.

Za 92 mm podaljšana medosna razdalja omogoča več prostora v notranjosti, še posebej za potnike na zadnjih sedežih. Za prijetno počutje poskrbijo na voznika osredotočen kokpit, vrhunska ergonomska prednja sedeža s certifikatom AGR (akcija za zdrav hrbet) in ogrevanje zunanjih zadnjih sedežev. Ogrevano vetrobransko steklo in ogrevanje volana zagotavljata dobro vidljivost in prijetno ogrete dlani v ledeno mrzlih dneh.

Aleš je del uredništva Avto.Over.Net že od januarja 2011. V začetku je skrbel predvsem za nemoteno delovanje portala v ozadju; asistenca pri snemanju, priprava projektov. Danes opravlja delo izvršenega urednika.