Mladi slovenski dirkač v v vrhu svetovnega kartinga

Aktualno, Šport

Prejšnji mesec je v seriji tekem WSK (World Series Karts) slovenski dirkač Gašper Mihevc v kraljevski KF  kategoriji svetovnega kartinga osvojil svoje prve stopničke.  Na prvi nočni tekmi na italijanskem dirkališču Adria je štirinajstletni Mihevc pridirkal na 3. mesto za moštvenim sotekmovalcem in zmagovalcem Leonardom Lorandijem. Z vrhunskim rezultatom je kot drugi najmlajši tekmovalec v svoji […]

Prejšnji mesec je v seriji tekem WSK (World Series Karts) slovenski dirkač Gašper Mihevc v kraljevski KF  kategoriji svetovnega kartinga osvojil svoje prve stopničke. 

Na prvi nočni tekmi na italijanskem dirkališču Adria je štirinajstletni Mihevc pridirkal na 3. mesto za moštvenim sotekmovalcem in zmagovalcem Leonardom Lorandijem. Z vrhunskim rezultatom je kot drugi najmlajši tekmovalec v svoji kategoriji mladi Ljubljančan dosegel enega največjih dosežkov v zgodovini slovenskega kartinga.

Mihevc je voznik kraljevske kategorije KF pri italijanski ekipi Baby Race, ki je sicer ena izmed najboljših ekip na svetu. Kategorija KF (gokarti s 125-kubičnim motorjem) vključuje tekmovalce starejše od 15 let in je klasificirana po razrednem sistemu mednarodne zveze za karting FIA-CIK. To je tudi valilnica svetovno znanih dirkačev in stopnička bliže kraljici avtomobilskega športa Formuli 1. Vsi dirkaški zvezdniki so se nekoč kalili v malih gokartih. Tekmovanja WSK (World Series Karts),  sestavljajo različne serije dirk  na katerih je letos nastopal Gašper Mihevc in dosegal odlične rezultate, najboljšega v svoji športni karieri pa na zadnji tekmi, ki je potekala med 1. in 4. julijem na italijanskem dirkališču Adria.

Gasper-Mihevc-karting

Na najpomembnejšo dirko letošnje sezone – Svetovno prvenstvo CIK-FIA (World Championship for KFJ & KF), ki ga čaka konec septembra,  se s svojim moštvom že intenzivno pripravlja.

S svojo vrhunsko uvrstitvijo na World Series Karting (WSK) kot drugi najmlajši tekmovalec v svoji kategoriji  dokazuje, da njegov cilj, kljub težkim pogojem, morda vendarle ni nedosegljiv. Da se prav tukaj kalijo najboljši, dokazuje tudi Mihevčev prijatelj in vzornik Alessio Lorandi, ki je letos podpisal pogodbo z ekipo Formule 3.

Nekaj o kartingu pri nas in v tujini

Karting je posebna disciplina, ki se je pred leti vključila v svetovno zvezo FIA, kjer uživa precejšno avtonomijo.  Prvi mali kart je v 20ih letih prejšnjega stoletja sestavil Art Ingels, katerega  izum se je prav zaradi svoje preprostosti in dostopnosti razširil po celem svetu. Gokarti so bili v takratnih časih namreč finančno dostopni, za dirkališče pa je zadoščala opuščena cesta ali večje parkirišče. Tako se je kot športna disciplina hitro uveljavil v mednarodnem okolju. Mednarodni odbor CIK pri FIA je že zgodaj začel prirejati evropska in svetovna prvenstva. Prvo svetovno prvenstvo v tej disciplini, ki so ga tvorile tri dirke, se je odvilo leta 1964.

V Sloveniji smo se s tovrstnim športom prvič seznanili v šestdesetih letih. Prvo uradno tekmovanje smo pri nas priredili v Kopru leta 1961. Devet let kasneje smo gostili prvo dirko svetovnega pokala, predvsem po zaslugi takrat vodilnega društva v kartingu na Slovenskem AMD Moste. Na tekmi so se pomerili najboljši evropski tekmeci v razredu 100 cm (gokarti s 100-kubičnim motorjem) To je bila tudi odlična promocija tovrstnega športa v Sloveniji in odziv gledalcev je bil imeniten. Karting je v bivši Jugoslaviji doživel največji in najhitrejši razmah prav v Sloveniji. Poseben mejnik za razvoj te športne discipline na naših tleh zagotovo predstavlja dirka za državno prvenstvo na prvem kartodromu bivše Jugoslavije v Hajdošah pri Ptuju leta 1975. Slovenska pionirja, ki sta žela prve uspehe v šestdesetih letih, sta bila  Anton Grilj in Franc Gajšek.

Kljub hitremu razvoju in vse večji priljubljenosti te  posebne športne discipline po Evropi in drugod po svetu pa je v Sloveniji v zadnjih tridesetih letih zanimanje za karting zamrlo. Danes zveza AŠ 2005, ki je odgovorna za avtošport, kartinga pod svojim okriljem nima, športni del AMZS pa se je avtomobilskemu športu odrekel že pred 15 leti. V Sloveniji trenutno v karting disciplini ni uveljavljene mednarodno priznane klasifikacije razredov po sistemu mednarodne zveze FIA-CIK, kar je tudi vzrok, da mladi slovenski dirkači nimajo ustrezne opreme, ki bi jim omogočala tekmovanja v tujini. Poleg  tega so kartodromi in objekti, ki bi omogočali kvalitetne treninge, v slabem stanju. Vse to vpliva na zaostanek v razvoju avto-moto športa pri nas in predstavlja težke pogoje za mlade, ki si želijo nastopanja na mednarodni ravni v tej disciplini, ki je sicer valilnica dirkaških zvezdnikov.

Foto: Janez Pukšič