Mercedes-Benz: Novi kupe razreda C

Aktualno

Družina razreda C je postala bogatejša za novi kupe. Atletsko športni karakter, nova podoba in najboljši materiali v notranjosti v razredu, so popotnica za novo definicijo modernega luksuza. V kupeju razreda C sta eleganca in športnost združena. Kot prvi v razredu je na voljo tudi z zračnim vzmetenjem. Skupaj z izjemno aerodinamiko, zmogljivimi in učinkovitimi motorji […]

Družina razreda C je postala bogatejša za novi kupe. Atletsko športni karakter, nova podoba in najboljši materiali v notranjosti v razredu, so popotnica za novo definicijo modernega luksuza.

V kupeju razreda C sta eleganca in športnost združena. Kot prvi v razredu je na voljo tudi z zračnim vzmetenjem. Skupaj z izjemno aerodinamiko, zmogljivimi in učinkovitimi motorji ter asistenčnimi sistemi zadnje generacije pravijo, da je C kupe postavil nove standarde v svojem razredu. V prodajnih salonih bo na voljo decembra 2015.

novi-kupe-razred-c-zadaj

Geni sodobnega kupeja Mercedes-Benz sedaj v razredu C

Kupe tako predstavlja najbolj športno različico razreda C. Športni sprednji del dopolnjuje maska v podobi »diamont grill«, ki postaja nov prepoznavni element vozil Mercedes-Benz. Novi kupe je 60 mm daljši od predhodnika in ima nezamenljivo podobo z geni velikih kupejev Mercedes-Benz. Strešna linija je 15 mm nižja v primerjavi z limuzino in v kombinaciji s serijskimi 17 palčnimi platišči tvori športni karakter.

V notranjosti dodatne emocije

Notranjost je nezamenljiv del karakterja vozil z zvezdo. Nova oblikovalska filozofija povezuje emocionalno podobo, enostavno upravljanje in samo najboljše materiale. Športna prednja sedeža v kombinaciji s samodejnim podajalnikom varnostnega pasu sta del bogate tradicije znamke. Električni podajalnik varnostnega pasu je že leta 1984 prinesel kupe razreda E (model 124). Izbira materialov v kombinaciji z ročno izdelanimi dekorativnimi šivi so del modernega luksuza.

novi-c-notranjost-elegant

Novo razvita je tudi inovativna drsna ploščica, ki je hkrati tudi počivalo za roko. Prepoznava tudi prstne geste, črke, številke in posebne znake. Z njim lahko vnašate podatke v katerem koli jeziku, ki ga podpira sistem Audio 20 ali COMAND Online. Velik informacijski zaslon je delno integriran v sredinsko konzolo in navdušuje z visoko resolucijo in izjemno povezljivostjo. Zračniki s kovinskim izgledom dajejo armaturni plošči videz športnosti in ustvarjajo kontrast s toplim videzom drugih uporabljenih materialov.

AIRMATIC – prvič v tem razredu

Opcijski paket za vozno dinamiko AIRMATIC, ki vključuje zračno vzmetenje AIRMATIC z zveznim uravnavanjem blaženja, ponuja doživetje vožnje po želji. Zračno vzmetenje je namreč prvič na voljo v tem razredu. S kontrolnikom DYNAMIC SELECT lahko voznik izbira med petimi različnimi voznimi programi: Eco, Komfort, Sport, Sport+ in Individual. S svojo odločitvijo vpliva na številne parametre.

Mercedes-AMG C63 kupe

Novi Mercedes-AMG C 63 kupe in model S sta visoko učinkovita z do 375 kW (510 KM)  in s 700 Nm navora, s sprednjim odbijačem AMG s krili v obliki črke A in z očitno mišičastim zadkom. Izjemni športni sedeži s specifično sedežno grafiko AMG in z izboljšano stransko oporo so navdih dobili v zmagovitih dirkalnikih Formule 1. Na voljo je tudi funkcija Race start, ki omogoča optimalno elektronsko speljevanje vozila, ki vam ga ne bi zavidal tudi svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton.