Mitsubishi se bo s prototipom i-MiEV udeležil dirke Pikes Peak

Aktualno

Mitsubishi se bo s prototipom i-MiEV udeležil legendarne dirke Pikes Peak International Hill Climb, ki bo potekala 8. julija 2012 v Koloradu v Združenih državah Amerike. Prototip i-MiEV temelji na MMC-jevem električnem modelu…

Mitsubishi se bo s prototipom i-MiEV udeležil legendarne dirke Pikes Peak International Hill Climb, ki bo potekala 8. julija 2012 v Koloradu v Združenih državah Amerike.

 
Prototip i-MiEV temelji na MMC-jevem električnem modelu i-MiEV, 100% električnim vozilom (EV) velikoserijske proizvodnje.
 
D4DF946E-6528-11E1-B531-B74F66B94067
 
Prototip i-MiEV bo vozil Hiroshi Masuoka, dobro znan kot legendarni dirkač, ki je svoji več desetletij dolgi dirkaški karieri vozil na vztrajnostnem reliju Dakar kar 21-krat, ter tudi v letih 2002 in 2003 zapored zmagal z voziloma Mitsubishi Pajero in Pajero Evolution. Prototip i-MiEV bo uporabljal enake komponente EV kot serijski i-MiEV. MMC bo podatke, pridobljene s sodelovanjem na tej dirki, uporabil za povečanje vzdržljivosti in zanesljivosti čistih EV ter priključnih hibridnih električnih vozil, katera namerava pripeljati na trg v bližnji prihodnosti.
 
ECC67BD8-6528-11E1-8C3C-B74F66B94067
 
Poleg udeležbe MMC, bodo na dirki prisotni inženirji tako iz razvojnega oddelka MMC, kot tudi njegovih partnerskih proizvajalcev baterij, motorjev in drugih komponent EV, kjer bodo skupaj sodelovali na delitvi tehnologije ter znanja in izkušenj za nadaljnje povečanje razvojnih zmogljivosti električnih vozil v MMC.
 
inset

Pikes Peak International Hill Climb je vsakoletna dirka z vzponom na vrh 4.300 metrov visoke gore Pikes Peak v Koloradu, kjer morajo udeleženci premagati višinsko razliko skoraj 1.500 metrov. Prvič je bila gorska dirka organizirana leta 1916 in je ena najstarejših dirk v Ameriki. Atmosferski tlak, temperatura, vreme in drugi pogoji se bistveno razlikujejo med startom in ciljem, to pa zahteva optimalne nastavitve dirkalnikov, da proizvajajo največjo zmogljivost vse do vrha.