MINI za pobeg in zabavo ob koncu tedna

Aktualno, Novosti

Poletje je končno v polnem zamahu in vsi hitijo uživati na soncu. Tako je MINI predstavil tri nova vozila, ki ponesejo moto »It’s A MINI Adventure« na povsem nov nivo.

Poletje je končno v polnem zamahu in vsi hitijo uživati na soncu. Tako je MINI predstavil tri nova vozila, ki ponesejo moto »It’s A MINI Adventure« na povsem nov nivo.

Vsak izmed trojice odraža različne vidike vse bolj popularnega kampiranja in udeleževanja festivalov, s tem da ponuja svojevrstne možnosti premium nastanitve za navdušene popotnike.
– MINI Clubvan Camper je najmanjši luksuzni avtodom na svetu, opremljen s praktičnimi rešitvami za idealno nastanitev ob koncu tedna za eno osebo.
– MINI Cowley je kompaktna, a vseeno udobna počitniška prikolica za dve osebi, opremljena s plinskim štedilnikom z dvema gorilnikoma, hladilnikom in kuhinjskim koritom.
– MINI Countryman ALL4 Camp je s svojim inovativnim strešnim šotorom namenjen pustolovskemu paru in spominja na vozila za afriški safari in druge odprave.

mini pocitnice 2013Vsi trije modeli so stilno opremljeni s poudarkom na izjemno priljubljene elemente MINI. Izkazujejo značaj kakovosti in zabave, ki jo z MINI povezujejo avtomobilisti in ki je blagovni znamki prinesla globalni uspeh.

Avtomobili so bili razviti s filozofijo »maksimalni užitek na poti v minimalni obliki« in ilustrirajo princip kreativne uporabe prostora, po katerem slovi MINI.
Izvedeni so kot konceptna vozila, ki poudarijo širino in globino serije MINI, kot tudi kreativnost in talent inženirjev ter snovalcev v podjetju. Trenutno niso načrtovani za serijsko proizvodnjo.

MINI Clubvan je brez dvoma najmanjši luksuzen avtodom na svetu, ki je bil preoblikovan v raznovrsten dom na štirih kolesih. Za kompaktno oblikovanimi stranskimi okenskimi stekli se nahaja prostorno ležišče za eno osebo, poleg tega pa je na voljo tudi majhen kuhinjski komplet s propanskim plinskim gorilnikom in hladilno skrinjo.

Avtomobil ponuja sistem satelitske navigacije MINI Navigation Portable XL, ki pomaga voznikom poiskati še tako oddaljene cilje. V primeru slabega vremena za zabavo poskrbi televizor, medtem ko v mrzlih jutrih na pomoč priskoči pomožna grelna naprava.

Poseben element je streha Clubvan Camper. Za boljše prezračevanje ali občudovanje zvezdnatega neba poskrbi majhen steklen panel, medtem ko se lahko opremo za aktivnosti na prostem priročno namesti na strešno vodilo.

Higiena je vedno ključnega pomena pri vsakem izletu za konec tedna in bistroumni inženirji pri MINI so poskrbeli tudi za to. Široka oprema modela Camper prav tako vključuje integrirano ročno prho z rezervoarjem za vodo pod prtljažnim prostorom.

Kompaktni potovalni model nosi ime po znameniti tovarni – danes znani kot Plant Oxford – kjer se proizvaja večina aktualne serije MINI. Tu, kjer je bil izdelan klasičen BMC/Austin Mini, se letos praznuje stoletnica proizvodnje avtomobilov.

Počitniška prikolica Cowley je luksuzna rešitev za prenočitev, ki ponuja vse sodobne rešitve udobja, vključno s parom udobnih ležišč, plinskim štedilnikom z dvema gorilnikoma in rezervoarjem za vodo s črpalko in koritom. Solarni modul polni avtomobilski akumulator, tu pa je tudi še 230-voltni priključek za hladilnik, TV/DVD in avdio opremo.

Oblikovana s tipičnim MINI elanom, je prikolica kapljaste oblike prava paša za oči. Njena silhueta spominja na zavite linije panelov MINI, medtem ko imajo vrata drsna okna na obeh straneh – osnovni element klasičnega Mini do 1969. Luksuzno opremljena prikolica je vključno s stranskimi ogledali samo 12 centimetrov širša od MINI Clubvan, njena masa pa znaša malce pod 300 kg.

MINI Cowley s svojo izjemno okretnostjo zagotavlja, da tudi prikolica ne zmanjšuje značilne MINI zabavi v vožnji, ne glede na dolžino poti.

MINI Countryman ALL4 Camp – Iskanje prenočišča je lahko resnično mučno, še posebej za voznike, ki so sprejeli spontano odločitev za obisk festivala ali izlet na morje. S tem modelom MINI so skrbi zaradi iskanja primernega prostora ali prenočišča povsem odveč. Tudi na povsem odročnih krajih se lastnik preprosto le povzpne po stopnicah.

Inovativni strešni šotor je nameščen na MINI Countryman, ki je s svojim inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona ALL4 odlično opremljen za vožnjo po brezpotjih. Ta enostavna in praktična rešitev vprašanja prenočišča se lahko prav tako namesti na MINI ali MINI Clubman. Zgornja polovica šotora se preprosto zloži v za to namenjen kovček. Namestite si vzglavnika in že se lahko z vami drago osebo sprostite, zaspite ter se zjutraj zbudite ob slikovitem pogledu na morje, gore ali rečno dolino.

Kaj pa jutranji obisk trgovine in priprava zajtrka? Tudi tu je rešitev preprosta, saj je vozilo s posebnim stojalom opremljeno za enostavno prevažanje gorskega kolesa.

Kadar ga ne potrebujete, se strešni šotor hitro pospravi v svoj kovček. Zunanjost šotora, izvedena v kovinski barvi Absolute Black z belimi črtami, se popolnoma ujema z avtomobilom.