MINI na avtomobilskem salonu v Moskvi 2012

Aktualno, Saloni

Strast do motošporta poživlja prisotnost znamke MINI na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi. Britanski proizvajalec majhnih premium avtomobilov izkorišča dogodek, ki se bo od 31. avgusta do 9. septembra odvijal v ruski prestolnici…

Strast do motošporta poživlja prisotnost blagovne znamke MINI na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi 2012.
 

Britanski proizvajalec majhnih premium avtomobilov izkorišča dogodek, ki se bo od 31. avgusta do 9. septembra odvijal v ruski prestolnici, za predstavitev svojih novih modelov John Cooper Works v spektakularnem slogu. V središču pozornosti je MINI John Cooper Works Countryman, prvi model v elitni zasedbi zelo zmogljivih avtomobilov MINI, ki prenaša moč svojega motorja – razvit s pomočjo strokovnega znanja iz sveta dirkalnega športa – na cesto preko sistema štirikolesnega pogona ALL4.

9380450C-F026-11E1-98E4-0E0966B94067

Tesne vezi znamke MINI z dirkanjem na reliju datirajo vrsto let nazaj in so zaznamovane z modelom MINI Countryman Dakar, ki je bil razvit izključno za ruski trg. MINI je to posebno izdajo lansiral ob priložnosti zmage modela MINI ALL4 Racing na legendarnem reliju Dakar v začetku leta. Za uspešno ekipo X-raid je dirkal tudi Rus Leonid Novitskiy, ki je dirkaško preizkušnjo skupaj s svojim nemškim sovoznikom, Andijem Schulzom, končal na skupnem četrtem mestu.
 
Medtem pa je MINI John Cooper Works GP Concept že kandidat za prvi štartni položaj na progi. Konceptni avtomobil, ki na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi 2012 prav tako čaka na javno razkritje, ponuja jasen predogled na svojega bližnjega proizvodnega sorodnika. MINI John Cooper Works GP je opremljen s širokim razponom dirkaške tehnologije in precizno uglašen na intenzivnih testiranjih na Nürburgringu. V okviru omejene serije je vstop na trg predviden v drugi polovici leta.
 
MINI John Cooper Works Countryman je le eden izmed novih prihodov, ki so kupcem že na voljo. Na novo razvit 4-valjni motor s turbinskim polnjenjem doseže 160 kW (218 KM) in prežema najmočnejši avtomobil blagovne znamke serijske proizvodnje z navdušujočim značajem. MINI John Cooper Works Countryman prav tako postavlja nove standarde iz vidika vsestranskosti, medtem ko njegov vsekolesni pogon voznikom omogoča, da doživljajo ekstremen užitek v vožnji tako na neutrjenem terenu, kot na cesti. Fleksibilna notranjost nudi prostor do petim potnikom.
 
Šesti model v zasedbi John Cooper Works je osnovno na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom; 6-stopenjski avtomatski menjalnik se lahko naroči iz ponudbe dodatne opreme. Enaka svoboda izbire bo za njegove sorodnike z oznako John Cooper Works veljala tudi v prihodnje. Vse modele bo poganjala nova generacija 4-valjnih motorjev s turbopolnilnikom Twin Scroll, neposrednim vbrizgavanjem goriva in popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov z največjo močjo 155 kW (211 KM). Na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi 2012 bo serijo zelo zmogljivih avtomobilov MINI s pogonom na sprednja kolesa predstavljal MINI John Cooper Works Coupé. MINI bo svoje obiskovalce prav tako razveselil z nekaj zelo ekskluzivnimi poudarki neponovljivega sloga blagovne znamke, med katerimi bosta tudi modela MINI Bayswater in MINI Highgate Cabrio.
 
Na sejmu avtomobilov v Moskvi bodo predstavljene najnovejše pridobitve v ponudbi izdelkov MINI Connected, kjer bodo obiskovalcem prikazane najmodernejše inovacije iz področij infozabavnih in komunikacijskih vsebin v vozilu. Internetne storitve, ki so na voljo preko integracije naprave Apple iPhone z nadzornim sistemom MINI, tlakujejo pot za novo obliko užitka v vožnji in inteligentno povezavo z MINI Community. Obstoječ izbor storitev MINI Connected, ki vključuje opremo, kot poslušanje priljubljene spletne radijske postaje in uporaba Facebooka ali Twitterja v vozilu, je pripravljen za nekaj impresivnih novosti.
 
Mednarodni avtomobilski salon v Moskvi 2012 je najpomembnejši sejem avtomobilov v letu v vzhodnem delu Evrope. Proizvajalci avtomobilov iz vsega sveta izkoriščajo priložnost za predstavitev svojih najnovejših izdelkov in inovacij. Dogodek, ki se odvija na vsaki dve leti, je leta 2010 privabil več kot milijon obiskovalcev. Prizorišče dogajanja je razstaviščni prostor Crocus Expo v severozahodnem delu ruske prestolnice.