Opel Meriva 1.4 Turbo LPG Active

Opel, Testi

Opel Meriva je že kar stara znanka naših testov. Tokrat smo preizkusili še različico LPG, ki poleg bencina za svoje delovanje uporablja tudi plin. Opel je namreč eden redkih proizvajalcev, ki svoja vozila že serijsko opremlja s plinsko napeljavo.

Opel Meriva je že kar stara znanka naših testov. Tokrat smo preizkusili še različico LPG, ki poleg bencina za svoje delovanje uporablja tudi plin. Opel je namreč eden redkih proizvajalcev, ki svoja vozila že serijsko opremlja s plinsko napeljavo. 

Opel Meriva

Poleg klasičnih, bencinsko in dizelsko gnane Merive, je Opel ponudil tudi različico LPG. Zaradi izjemne ekonomike, ter zelo ugodnih okoljskih lastnosti, danes predstavlja eno najbolj razširjenih alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva skoraj prepolovijo. Avtoplin je namreč najbolj ekonomično gorivo na našem trgu, saj se strošek goriva v primerjavi s 95-oktanskim bencinom zmanjša za kar 40%. Pri Oplu pa s serijsko predelavo ohranjajo garancijo vozila in nudijo tudi celotno servisiranje sistema preko svojih pooblaščenih serviserjev. Kako je sicer z garancijami pri dodatni izven-serijski vgradnji v nova vozila pa ostaja pri marsikateremu proizvajalcu siva cona.

Opel Meriva

Dva rezervoarja, skoraj podvojen domet

Meriva ima poleg običajnega bencinskega rezervoarja za gorivo v prtljažniku vgrajen še en rezervoar za avtoplin LPG. Avtoplin je utekočinjen naftni plin, mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Pridobiva se z destilacijo iz zemeljskega plina ter pri predelavi surove nafte. LPG oziroma utekočinjen naftni plin je težji od zraka in lahko vnetljiv. Transport in skladiščenje LPG sta precej enostavna, saj se plin utekočini že pri relativno nizkem tlaku. Avtomobil se na zunaj in znotraj od klasično gnanih različic ne razlikuje. Motor je 1,4-litrski turbobencinski, ki ima poleg dodan še sistem za vbrizgavanje plina. Ta se vklopi s pritiskom tipke LGP na armaturni plošči. Avtomobil v hladnem delovanju do delovne temperature obvezno potrebuje bencin, ko je segret lahko samodejno preklopi na plin. Preklop med bencinom in plinom je povsem neopazen med vožnjo.Poraba plina je do 10% večja, kot poraba bencina. Uporabnik pri plinski različici ne bo imel možnosti spremljanja porabe preko potovalnega računalnika. Le ta namreč pri tej različici ne obstaja. Škoda, kajti zanimivo bi bilo spremljati te podatke in povprečen uporabnik bi lažje videl, koliko privarčuje s plinom. Le merilnik goriva ima dvojno funkcijo. Ko vozimo na bencin kaže koliko je polna posoda z bencinom, pri plinu pa koliko imamo še plina.

Opel Meriva

Sam motor je namenjen bolj mestni vožnji. Poraba goriva v mestu se tako giblje okrog 7-8 litrov, pri uporabi plina je bližje osmim litrom. Tudi na avtocesti ne spada med varčnejše, kajti manjka ji šesta prestava, ki bi razbremenila motor. Je pa zaradi dveh posod z gorivom pridobljeno na dometu. Avtomobil v optimalnih razmerah lahko doseže tudi preko 1000 kilometrsko razdaljo, brez da bi se morali ustaviti na bencinskem servisu.

Že znane prednosti Merive

Kot je že Iztok ugotavljal pri testu bencinske in dizelske različice, je Meriva posebnež prav zaradi svojih vrat. Po dolgem času je namreč tudi za cenovno dostopen avtomobil dobil vrata,  ki se vrata odpirajo navzven oziroma obratno. S temi vrati je Meriva tudi izjemno prepoznavna. Vrat se hitro navadiš in v kolikor sočasno ne izstopajo vsi potniki na enkrat, so čudovita rešitev. Voznik namreč hitro pobira stvari iz zadnjih sedežev in po tednu dni druženja kar pozabiš, da bi se ta vrata lahko odpirala tudi drugače. Malce bolj zahtevno je, če potniki izstopajo sočasno na ozkih parkiriščih, kjer se lahko med vrati srečajo in potem je malce gneče.

Opel Meriva

Avtomobil je prostoren in sedenje v njem je udobno. Kot smo že ugotovili se dva odrasla potnika na daljših potovanjih ne bi smela pretirano pritoževati nad pomanjkanjem prostora v predelu kolen ali glave. Ravno zaradi višine je Meriva primerna tudi za višjerasle potnike. Kot uporabna se izkaže tudi drsna zadnja klop. Prtljažnik v Merivi je povprečno velik, v osnovni postavitvi ponuja okroglih 400 litrov prostora. Z dvojnim dnom pa si lahko pomagate pri prevozu predmetov za katere ne želite, da se raztrosijo po celotnem prtljažniku.

Opel Meriva

Bencin, dizel ali plin?

LPG različica je od bencinske različice dražja za 1.1oo evrov, od dizelske razčice pa je dobrih 1.500 evrov cenejša. Investicija v plinsko različico se bo tako vozniku zaradi cenejšega goriva povrnila tam okrog 25.000 kilometrov s tem, da se bodo lastniki vozili na 100 kilometrov po ceni, ki je primerljiva s porabo 5.5 litra dizelskega goriva. Ker je od le tega cenejša se kalkulacija obrestuje že povprečnemu vozniku, ki letno prevozi okrog 20.000 kilometrov. Plin je v mnogih državah izjemno priljubljena oblika prevoza in to znajo vozniki še kako ceniti. Sploh zaradi ugodnejše osnovne cene in nizke cene plina. Pri nas se na vozila z avtoplinom šele privajamo, so pa vsekakor priporočljiva izbira.

Opel Meriva

Anej: osebni zaključek

Meriva kljub začetni skeptičnosti zaradi vrat, prav zaradi teh takoj navduši. Hitro se jim privadiš in ugotoviš, da so uporabna rešitev. Različica LPG ima svojo varčno plat, ki ji težko konkurira tudi dizelski agregat. Ker sem sam navdušenec nad elektroniko me odsotnost potovalnega računalnika zelo zmoti. Za povprečnega, sploh starejšega uporabnika, pa bo ta pomanjkljivost neopazna. Se pa tudi takoj navadiš točenja plina na bencinskem servisu, mogoče moti le to, da se ga hitro zavoha.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Opel Meriva 1.4 Turbo LPG Active si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

________
Podatki: 

Motor / menjalnik: 1.4 bencinski/LPG ( 88kW/120 KM, 175 Nm) / 5. st. ročni
Poraba po ECE: 8,3 l/100 km (bencin) oz 10,1 l/100 km (LPG) / 5,0 l/100 km (bencin) oz 6,2 l/100 km (LPG) / 6,2 l/100 km (bencin) oz 7,6 l/100 km (LPG) (CO2: 146 g/km bencin oz 124g/km plin)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 188 km/h / 11,5 sekund
Dolžina / širina / višina: 4288 / 1812 / 1615 mm
Medosna razdalja: 2644 mm
Teža: 1360 kg
Posoda za gorivo: 54 l, prostornina posode za plin: 42 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 400 – 1500 l

Osnovna cena vozila (1.4 ECOTEC 74 kW selection): 15.033 EUR
Osnovna cena testnega modela (1.4 turbo ECOTEC 88 kW active): 18.350 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 19.370 EUR
(Dodatna oprema: briljantna barva, paket Connect Cosmo (bluetooth povezava za mobilni telefon z grafičnim barvnim zaslonom, radio CD 400, avdio vmesnik USB), parkirni sistem (Park Pilot, spredaj in zadaj))