Martin Jeršin bo v Ilirski Bistrici sklenil športno pot

Aktualno, Avtomobilizem, GHD, Slovenija, Šport

Priljubljeni dolenjski voznik, ki je v zadnjem obdobju najbolj dejaven na gorskohitrostnih dirkah, se bo slovenski avtošportni javnosti vnovič predstavil na gorskohitrostni dirki Ilirska Bistrica. Po junijskem reliju Vipavska dolina, kjer sta moči združila s hčerko Polono ter obilici težav na domači dirki na Gorjancih, bo to tretji nastop za predstavnika Avtošportega društva Novo mesto. […]

Priljubljeni dolenjski voznik, ki je v zadnjem obdobju najbolj dejaven na gorskohitrostnih dirkah, se bo slovenski avtošportni javnosti vnovič predstavil na gorskohitrostni dirki Ilirska Bistrica. Po junijskem reliju Vipavska dolina, kjer sta moči združila s hčerko Polono ter obilici težav na domači dirki na Gorjancih, bo to tretji nastop za predstavnika Avtošportega društva Novo mesto.

SONY DSC

“Po nastopu v lanski sezoni, ko sem se tja vrnil po sedmih letih, me letos zopet čaka preizkušnja GHD Ilirska Bistrica. Ponovno bom vozil dirkalnik Hondo Integro Type R . Na GHD Gorjanci smo imeli veliko smole, saj smo se soočili z okvaro motorja. Naročili smo nove dele, vendar žal niso prispeli pravočasno. Iz tega razloga sem kupil še eno “civilno” Integro in motor samo preložil, da bom lahko odpeljal GHD Ilirska Bistrica, in naslednji teden še reli Nova Gorica s hčerko, ki mi bo na sovozniškem sedežu brala zapiske. Tako se bom v Ilirsko Bistrico podal s povsem serijskim motorjem brez predelav. Dirkal bom za dušo, prijatelje, sponzorje … Konkretnih ciljev v prvenstvu si ne postavljam, saj sem v tej sezoni doslej odpeljal samo GHD Gorjance, tako da skupna uvrstitev ne pride v poštev. GHD Ilirska bistrica pa nestrpno pričakujem, saj sem radoveden, koliko je zmožen civilni motor, in ali bo zdržal,” v smehu pravi Martin Jeršin, ki ga ob tekmovalnih stezah vselej bodri precej navijačev.

gorjancisobota2016 (4 of 4)

“Proga v Ilirski Bistrici mi je seveda všeč. Tekmovati na njej je za dirkača vedno nekaj posebnega. Zato sem sklenil, da na tej prestižni dirki tudi zaključim svojo kariero gorskohitrostnih dirk. Naslednji vikend pa bova zaključila še kariero v rallyu – vsaj z moje strani. Dirkanje me zelo veseli, ampak enkrat se je treba posloviti. Na dirkah me boste defenitivno še videli, vendar ne v vlogi voznika,” pa še dodaja dolenjski dirkač, ki obenem vabi navdušence nad avtomobilskim športom v Ilirsko Bistrico.

Martin Jeršin

Dirkalniki bodo v boksih v Ilirski Bistrici že v petek, medtem ko bodo motorji zahrumeli v soboto – treningi se namreč pričnejo ob 10. uri!