Loeb s Citroenom do 2013

Avtomobilizem, Šport, WRC

Citroën in Sébastien Loeb sta se odločila, da bosta nadaljevala svojo čudovito športno dogodivščino in se v sezonah 2012 in 2013 svetovnega prvenstva v rallyu FIA (WRC) potegovala za nove zmage. Sedemkratni svetovni prvak Sébastien Loeb, ki je…

Citroën in Sébastien Loeb sta se odločila, da bosta nadaljevala svojo čudovito športno dogodivščino in se v sezonah 2012 in 2013 svetovnega prvenstva v rallyu FIA (WRC) potegovala za nove zmage.

 
628D30C8-C98E-11E0-A047-B53D66B94067Sedemkratni svetovni prvak Sébastien Loeb, ki je voznik pri znamki Citroën od leta 2001 dalje, se je odločil, da bo za dve sezoni podaljšal svoje sodelovanje s Citroënom in se skupaj s sovoznikom Danielom Eleno potegoval za nove zmage za volanom dirkalnika DS3 WRC.
 
Sébastien Loeb se loteva tega novega izziva z navdušenjem: “S prihodom drugih proizvajalcev na prvenstvo bo v prihodnjih sezonah konkurenca večja. Predvsem zaradi spremembe pravila o vrstnem redu starta leta 2012, ko se bodo morali vsi tekmovalci boriti pod enakimi pogoji. Pri spopadanju z njimi zaupam v Citroënovo ekipo, ki jo dobro poznam in v dirkalnik DS3 WRC, ki sem ga pomagal nastavljati skupaj z ekipo Citroen Racing …”
 
Frédéric Banzet, generalni direktor Citroën: “Sébastien Loeb je odličen ambasador znamke Citroën. Njegova in naša podoba sta danes tesno povezani. Pooseblja drznost, športno vedenje, tekmovalni duh – vse vrednote, ki jih cenimo. Ponosni smo na njegovo zvestobo Citroënu in nadaljevanje njegove poklicne poti z ekipo, s katero sodeluje že od vsega začetka”.