Klemen Gerčar: Sezona 2016 bo zanimiva

Aktualno, Motociklizem, Šport

Slovenski motokrosist v razredu MXGP Klemen Gerčar se že pospešeno pripravlja na novo sezono 2016. Poleg priprave tehnike in kondicije seveda ureja vse potrebno, da bo njegova ekipa 62 Motosport delovala še bolje, zato bo Klemen ostal zvest Husqvarni. Bo pa, vsaj v začetku sezone, v ekipi edini dirkač. Nastopal bo na vseh evropskih dirkah v […]

Klemen Gerčar

Slovenski motokrosist v razredu MXGP Klemen Gerčar se že pospešeno pripravlja na novo sezono 2016. Poleg priprave tehnike in kondicije seveda ureja vse potrebno, da bo njegova ekipa 62 Motosport delovala še bolje, zato bo Klemen ostal zvest Husqvarni. Bo pa, vsaj v začetku sezone, v ekipi edini dirkač.

Nastopal bo na vseh evropskih dirkah v prvenstvu MXGP, poleg tega še na dirkah pokala ADAC ter treh dirkah italijanskega mednarodnega prvenstva. Dirke v Sloveniji seveda prav tako ostajajo na koledarju ekipe 62 Motosport.

Med pokrovitelji ostaja kot glavni znamka Inotherm. »Vesel sem, da sem uspel obdržati tako pomembnega sponzorja, saj skupaj odlično sodelujemo že vrsto let. S Husqvarno prav tako širimo sodelovanje, le da zaenkrat, tud zaradi logističnih razlogov, ostajam edini dirkač v naši ekipi. Prvenstvo MXGP postaja vedno bolj konkurenčno in že to, da so nas sprejeli v svoje vrste tudi kot ekipo, je priznanje, da vedo, da delamo resno. Lani smo se učili, predvsem jaz, kako ekipa deluje na vseh ravneh, trdo smo garali, od prvega do zadnjega člana ekipe, predvsem pa smo odnesli veliko izkušenj. Zato sem prepričan, da bomo letos naredili korak naprej in da bomo lahko navijače in vse, ki nas spremljajo, razveselili s še boljšimi rezultati,« je ob pripravah pred novo sezono povedal Klemen Gerčar.