Ford Performance dan v tretje na Vranskem, 17.6.2018

Aktualno, Zanimivosti

Po lanskem uspešnem drugem Ford Performance dnevu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, bo tretje nadaljevanje na istem kraju, tokrat 17. junija z začetkom ob 10.00 uri. Tudi letos lahko z izpolnjeno in poslano elektronsko prijavnico vsi obiskovalci oddajo svojo prijavo na TEJ POVEZAVI. Ford Performance dan omogoča popoln dan za spoznavanje Fordovih avtomobilov […]

Po lanskem uspešnem drugem Ford Performance dnevu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, bo tretje nadaljevanje na istem kraju, tokrat 17. junija z začetkom ob 10.00 uri.

Tudi letos lahko z izpolnjeno in poslano elektronsko prijavnico vsi obiskovalci oddajo svojo prijavo na TEJ POVEZAVI.

Ford Performance dan omogoča popoln dan za spoznavanje Fordovih avtomobilov v varnem okolju ob pomoči izkušenih inštruktorjev, med katerimi bodo znova znana imena iz sveta avtomobilskega športa. Ob Tomažu Kaučiču in Mitji Klemenčiču bo tretji član ekipe prav tako vsem znano ime iz sveta športa – Jurij Tepeš, ki velja za najhitrejšega, najbolj spretnega in najdrznejšega voznika med smučarskimi skakalci in smučarji alpinci. Na dogodku se nam bo pridružilo tudi nekaj naših najboljših alpskih smučarjev, ki se bodo prišli družit z vsemi obiskovalci.

V primerjavi s preteklima dvema dogodkoma, pa bo 3. Ford Performance dan organiziran nekoliko drugače. Tokrat bo večji del dogodka odprte narave, kar pomeni, da bodo obiskovalci lahko sedli za volan Fordov na različnih vajah, ki za vsakega voznika predstavljajo drugačen izziv. Preizkusili bodo lahko obnašanje in lego športnih različic v vaji slaloma, se prepričali v natančnost vodenja med vajo iskanja idealne linije, …

Večkratni prvak v driftanju Luka Marko Grošelj bo vsem udeležencem, ki bodo želeli driftati z Mustangom, pokazal kako se stvari pravilno streže. S Fiesto boste lahko za volanom preizkusili samodejno zaviranje pred oviro, športnega terenca Kugo pa sami zapeljali po terenskem poligonu. Na vozniškem sedežu boste lahko videli, kako enostavno zmore brezpotja premagovati Ranger, na odprti cesti boste lahko zapeljali večino ponujenih Fordovih modelov.

Fordovi zvezdi dogodka bosta seveda dva nova Fordova športna modela: Mustang, ki z V8 agregatom zmore 450 konjev, in športna Fiesta ST, tokrat z 200 konjskimi močmi in zaporo diferenciala. Brez skrbi – na dogodku ne bodo manjkali niti vznemirljivi Focus RS, številne različice modelov ST-line, prav tako pa bodo na svoj račun prišli najmlajši. Torej – vidimo se 17. junija v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem na 3. Ford Performance dnevu!