Jaguar F-Pace prestal ekstremno testiranje

Zanimivosti

Od žgoče vročine in prahu Dubaja do ledu in snega severne Švedske je moral novi F-PACE premagati skrajno preizkušanje v najzahtevnejših okoljih našega planeta. Jaguarjev športni terenec je moral novi F‑PACE prestati enega najzahtevnejših preizkusnih programov v Jaguarjevi zgodovini. “Prav tako kot smo se izdelave vsakega sestavnega dela lotili s pikolovsko pozornostjo do detajlov, smo […]

Od žgoče vročine in prahu Dubaja do ledu in snega severne Švedske je moral novi F-PACE premagati skrajno preizkušanje v najzahtevnejših okoljih našega planeta.

Jaguarjev športni terenec je moral novi F‑PACE prestati enega najzahtevnejših preizkusnih programov v Jaguarjevi zgodovini.

“Prav tako kot smo se izdelave vsakega sestavnega dela lotili s pikolovsko pozornostjo do detajlov, smo model F-PACE preizkusili v najzahtevnejših pogojih, da bo zagotovo presegel pričakovanja naših strank po vsem svetu.”

Andrew Whyman, direktor programa vozil Jaguar F-PACE

Na testnem poligonu podjetja Jaguar Land Rover v Arjeplogu na severu Švedske povprečna zimska temperatura le redko preseže -15 °C, pogosto pa pade celo do -40 °C. 60 km posebej izdelanih ali pripravljenih cest, gorskih vzponov, spustov, ravnin z različnim oprijemom posameznih delov cestišča in območij za terensko vožnjo je idealna izbira za optimalno umeritev sistema štirikolesnega pogona, dinamičnega nadzora stabilnosti in tehnologij, kot je Jaguarjev revolucionarni nadzor napredovanja na vseh podlagah. Tukaj opravljeno delo zagotavlja, da bo F-PACE na asfaltu, snegu ali ledu uporabnike navdušil z občutkom odzivnosti krmiljenja in okretnosti, ki predstavlja osnovo genskega zapisa Jaguarjeve dinamike.

V Dubaju lahko temperature presežejo 50 °C v senci. Če vozilo ostane pod neposrednimi sončnimi žarki, se lahko notranjost razbeli do 70 °C – in tudi v tem primeru mora kljub ekstremni vročini in vlagi brezhibno delovati vse od klimatske naprave do zaslona na dotik sistema za informacije in razvedrilo.

JAGUAR_FPACE_HOT_02

Ko preizkuševalci v gostem mestnem prometu sproščeno uživajo v klimatizirani notranjosti, predstavlja ta del preizkusnega cikla s kombinacijo visoke temperature okolja in minimalnega pretoka zraka izjemno obremenitev sistemov za hlajenje.

F-PACE je prevozil tudi gorske prelaze z makadamskimi cestišči. Tokrat je Jaguarjev testni program prvič obsegal tudi tovrstno edinstveno zahtevno okolje.