Audi e tron quattro koncept na salonu IAA 2015

Saloni

Pri Audiju pravijo, da je vožnja na električni pogon užitek in ne odrekanje. To bo znamka z modelom Audi e‑tron quattro koncept pokazala na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) 2015 v Frankfurtu. Športni terenec nudi vpogled v prvi Audijev velikoserijski električni avtomobil. Audi e‑tron quattro concept je v celoti zasnovan kot električni avtomobil in že na prvi pogled nakazuje smer prihodnjega razvoja […]

Pri Audiju pravijo, da je vožnja na električni pogon užitek in ne odrekanje. To bo znamka z modelom Audi etron quattro koncept pokazala na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) 2015 v Frankfurtu. Športni terenec nudi vpogled v prvi Audijev velikoserijski električni avtomobil.

Audi e‑tron quattro concept je v celoti zasnovan kot električni avtomobil in že na prvi pogled nakazuje smer prihodnjega razvoja v svojem segmentu. Sledi Audijevemu konceptu “aerostetike” – tehnične ukrepe za zmanjšanje zračnega upora združuje s kreativnimi oblikovalskimi rešitvami. Premični aerodinamični elementi na sprednjem delu, na stranicah in na zadku izboljšujejo zračni tok ob vozilu, aerodinamično optimirano dno vozila pa je povsem zaprto. Avtomobil nov rekord v segmentu športnih terenskih vozil postavlja s količnikom zračnega upora 0,25, ki bistveno pripomore k velikemu akcijskem radiju, ki znaša več kot 500 kilometrov.

Študija temelji na modularnem vzdolžnem sistemu druge generacije, ki omogoča veliko možnosti pri pogonu in arhitekturi vozila. Po dolžini se uvršča med Audi Q5 in Q7. Audi e‑tron quattro concept s svojo za športne terence značilno karoserijo in položno, kupejevsko kabino deluje zelo dinamično. Prostorna potniška kabina je zasnovana za prevoz štirih oseb.

e-tron-koncept-notranjost

Velika litij-ionska baterija leži med obema premama in pod potniško celico. Ta vgradni položaj skrbi za nizko težišče in uravnoteženo porazdelitev osnih obremenitev, kar zagotavlja boljšo vozno dinamiko in večjo varnost, kot ju nudijo druga vozila v segmentu.

Pri pogonu Audi izkorišča svoje izkušnje z električno gnanim športnim avtomobilom Audi R8 e‑tron. Audi e‑tron quattro concept poganjajo trije elektromotorji, eden na sprednji premi in dva na zadnji premi. Zato je to elektrificirani avtomobil s štirikolesnim pogonom, se pravi e‑tron quattro – učinkovit in dinamičen hkrati.