Jeseni močnejši forester

Aktualno

V Parizu bo Subaru razkril novo različico foresterja, ki jo poganja 2,5-litrski motor, polnjen s pomočjo turbinskega polnilnika. Največja hitrost najmočnejšega foresterja tako znaša 225 kilometrov na uro, pospešek od nič do sto kilometrov na…

V Parizu bo Subaru razkril novo različico foresterja, ki jo poganja 2,5-litrski motor, polnjen s pomočjo turbinskega polnilnika. Največja hitrost najmočnejšega foresterja tako znaša 225 kilometrov na uro, pospešek od nič do sto kilometrov na uro pa traja le šest sekund.

Inženirji so 2,0-litrski štirivaljni bokserski agregat povečali na prostornino 2,5 litra, tako da s pomočjo turbinskega polnilnika sedaj razvije 211 KM pri 5.600 vrtljajih in največji navor 320 Nm pri 3.600 vrtljajih na minuto. Spremembe zajemajo še platišča iz lahke litine z dvanajstimi prečkami, v potniški kabini pa nove barvne kombinacije, manjši volan in bolj športno oblikovane sprednje sedeže. Novi forester 2,5 XT je bo sprva na voljo le z ročnim menjalnikom, sicer pa bogato založen s serijsko opremo, kamor med drugim sodita tudi usnjeno oblazinjenje in satelitska navigacija.