Na bencin ali etanol

Aktualno

Saab razvil 2,0-litrski motor s turbinskim polnilnikom, ki lahko deluje na bencin ali metanol v kakršnikoli mešanici. Zaenkrat ga bodo vgrajevali v model 9-5 FFV (Flexible Fuel Vehicle) oziroma ‘vozilo s prilagodljivim tipom goriva’. Na…

Saab razvil 2,0-litrski motor s turbinskim polnilnikom, ki lahko deluje na bencin ali metanol v kakršnikoli mešanici. Zaenkrat ga bodo vgrajevali v model 9-5 FFV (Flexible Fuel Vehicle) oziroma ‘vozilo s prilagodljivim tipom goriva’. Na trg naj bi po načrtih zapeljal že naslednje leto, sprva samo na Švedskem.

Etanol ob svojem izgorevanju za razliko od bencina tvori manj ogljikovega dioksida in tako zmanjšuje vpliv tople grede. Sistem ‘Flex Fuel’ samodejno prilagaja delovanje motorja glede na pogonsko gorivo, se pravi kakršnokoli razmerje med etanolom in bencinom. Najbolj optimalna mešanica vsebuje 85 odstotkov metanola, takrat je oktansko število goriva 104. Gorivo je tako bolj odporno na samovžig in tako omogoča delovanje motorja pod višjo obremenitvijo. Pri velikih hitrostih je tako poraba goriva manjša za približno za 15 odstotkov, večja energijska vrednost pa omogoča za približno 20-odstotno povečanje moči motorja. Saab 9-5 FFV bo sprva na voljo le na švedskem trgu, saj bo deloma oproščen visokih okoljskih davkov, ponudba na ostalih evropskih trgih pa je odvisna od povpraševanja.