Leta 2007 na vrhu ponudbe

Aktualno

Medtem ko pri Cadillacu kot po tekočem traku predstavljajo novosti, ostaja povsem na vrhu med prestižnimi limuzinami prazen prostor. A ne za dolgo, že leta 2007 naj bi ga zasedel avtomobil, ki tudi med ameriškimi…

Medtem ko pri Cadillacu kot po tekočem traku predstavljajo novosti, ostaja povsem na vrhu med prestižnimi limuzinami prazen prostor. A ne za dolgo, že leta 2007 naj bi ga zasedel avtomobil, ki tudi med ameriškimi limuzinami velja za pravega velikana.

Konkurenta BMW-jeve serije sedem in mercedesa razreda S, ki ga ta čas po neuradnih informacijah že razvijajo v Detroitu, naj bi poganjal aluminijasti dvanajstvaljnik North Star. Agregat je svojo premiero doživel ob stoti obletnici znamke v konceptu športnega avtomobila cien, zanj pa so značilni neposredni vbrizg, štiri odmične gredi, 750 KM in 610 Nm navora. Zmernejši kupci bodo imeli na razpolago tudi šibkejše različice z osmimi valji. Več kot pet metrov dolg ULS bo tako kot STS na voljo z zadnjim, bodisi štirikolesnim pogonom, cena pa se bo pričela pri 80.000 ameriških zelencih.