Veliko neopaznih sprememb

Aktualno, Novosti

Toyota corolla je že po dveh letih doživela sicer skoraj nevidno posodobitev, ki pa je bolj temeljita. Na zunaj je opaziti nov prednji del (luči, maska in odbijač), podobno je na zadku. A spremembe so…

Toyota corolla je že po dveh letih doživela sicer skoraj nevidno posodobitev, ki pa je bolj temeljita. Na zunaj je opaziti nov prednji del (luči, maska in odbijač), podobno je na zadku. A spremembe so manjše. Tudi v potniški kabini poleg novih materialov in nekaj podrobnosti ni kaj dosti novega. Pomembna novost pa je vsekakor nov trikrak volan z gumbi za nastavljanje radi na volanu oziroma njegova nastavljivost po globini, ki omogoča precej boljšo ergonomijo.

Boljša zvočna zatesnitev

Precej boljša je tudi zvočna zatesnitev motornega prostora, saj je denimo 1,6-litrski bencinski motor sedaj med tišjimi, v predhodniku pa smo grajali predvsem njegovo glasno delovanje.

Novi dizel 1,4 D4-D

V motorni ponudbi je najpomembnejša novost 1,4-litrski turbodizel z 90 konjskimi močmi in prek 200 nevtonmetri največjega navora. Tudi končne zmogljivosti (pospešek do 100 km/h v 13,3 sekunde, največja hitrost 180 km/h in povprečna poraba 4,8 litra plinskega olja na 100 prevoženih kilometrov) so povsem zgledne. Kupci pa ga bodo za najmanj 3,67 milijona tolarjev lahko izbrali šele oktobra.

Osnovni model stane 3,35 milijona tolarjev

Cene nove corolle se gibljejo od 3,35 (corolla 1,4 VVT- terra), osnovni dizelski motor D4-D bo stal najmanj 3,67, najdražji 1,8 VVTL-i TS pa 5,46 milijona tolarjev. Cene so nekaj višje od starega modela. Razlika v ceni pa ustreza dodatni opremi, pravijo v Toyoti Adrii. Osnovna različica ima že dokaj bogato opremo, klimatsko napravo pa je potrebno doplačati (259 tisoč tolarjev). Ta (samodejna) je serijska pri opremi luna, ki bo opremljala tri petine prodanih coroll. Osnovni dizelski motor D4-D bo stal najmanj 3,67 milijona tolarjev. Najpogostejša, v skoraj 80 odstotkih, karoserijska različica pa bo kombilimuzina, limuzina le odstotek.

Foto: Miloš Milač