Močnejši 3.0 D-4D in dodelani menjalniki

Aktualno

Land cruiser bo z modelnim letom 2005 doživel spremembe, ki bodo predvsem tehničnega značaja. Teh bo deležna celotna paleta različic, med najpomembnejše novosti pa sodijo dodelani menjalniki in motorji ter bogatejša serijska oprema. Vsi land…

Land cruiser bo z modelnim letom 2005 doživel spremembe, ki bodo predvsem tehničnega značaja. Teh bo deležna celotna paleta različic, med najpomembnejše novosti pa sodijo dodelani menjalniki in motorji ter bogatejša serijska oprema.

Vsi land cruiserji bodo odslej opremljeni s tempomatom ter z opozorilnim signalom ob nepripetem sopotniku, odvisno od različice pa bo v potniški kabini nekaj več usnjenih in lesenih vložkov. Spremenjeni menjalniki so dobili prestavo več, ročni ima šest prestav, samodejni pet, hkrati pa je bil sprememb deležen tudi dizelski šestvaljnik D-4D, ki iz treh litrov delovne prostornine sedaj iztisne 164 KM in za dvajset odstotkov več navora (410 Nm). Ta je na voljo v območju med 2.000 in 2.600 vrtljaji, terenec pa z njim za sekundo hitreje doseže hitrost sto km/h. ob tem naj bi bila nižja tudi poraba, z ročnim menjalnikom za štiri, s samodejnim pa za petnajst odstotkov.