Po 25 letih novi razred G

Aktualno

Sedanji razred G, največji mercedesov terenec, je na trgu zdržal kar 25 let. V tem času je bil deležen mnogih posodobitev v smislu vedno bogatejše opreme. Prihodnje leto pa naj bi po napovedih v Detroitu…

Sedanji razred G, največji mercedesov terenec, je na trgu zdržal kar 25 let. V tem času je bil deležen mnogih posodobitev v smislu vedno bogatejše opreme. Prihodnje leto pa naj bi po napovedih v Detroitu luč sveta ugledal njegov naslednik, čeprav so prodajne številke sedanjega mercedesa G, predvsem v različici AMG, še vedno presenetljivo dobre, še posebej v ZDA.

Slike novega mercedesa G so še neuradne, zamaskiran avtomobil pa je bil posnet na testiranjih v vročem vremenu v dolini Smrti v ZDA. Novinca naj bi poganjala dva močna dizelska motorja, V6 z 231 KM in V8 s 300 KM. Bencinske barve bosta zastopala dva nova V8 motorja, 4,6-litrski s 326 KM in 5,5-litrski s 408 KM, medtem ko naj bi AMG različica razvijala 460 KM.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.