Predsedniški quattroporte

Aktualno

Luca Cordero di Montezemolo, predsedujoči Fiatovi hčerinski družbi Ferrari Maserati Group, je skupaj s šefom Maseratija Martina Leacha italijanskemu predsedniku Ciampiju predal ključe prvega maseratija quattroporte, ki bo nastopil v predsedniški službi. Temnomodri lepotec je…

Luca Cordero di Montezemolo, predsedujoči Fiatovi hčerinski družbi Ferrari Maserati Group, je skupaj s šefom Maseratija Martina Leacha italijanskemu predsedniku Ciampiju predal ključe prvega maseratija quattroporte, ki bo nastopil v predsedniški službi.

Temnomodri lepotec je seveda blendiran, od običajnih modelov se loči le po drobnih držalih za zastavice na nosu, predsednik Ciampi pa si ga je kot prvi prislužil z obiskom tovarne v Modeni lansko leto, kamor je po poročanju medijev odšel z velikim zanimanjem. Podobnega maserratija, le srebrne barve, bo dobil tudi premier Silvio Berlusconi. Zadnji italijanski predsednik, ki je kot službeno vozilo uporabljal maseratija quattroporte je bil Sandro Pertini v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.


Sorodne vsebine