Tudi najmanjši v klubu najvarnejših

Aktualno

Tudi novi volvo S40 je na najnovejših preizkusnih trčenjih Euro NCAP dosegel najvišjo oceno. S40 tako zagotavlja zelo učinkovito varovanje potnikov v večini situacij trčenja, s vsemi petimi zvezdicami pa se pridružuje velikemu terencu XC90,…

Tudi novi volvo S40 je na najnovejših preizkusnih trčenjih Euro NCAP dosegel najvišjo oceno. S40 tako zagotavlja zelo učinkovito varovanje potnikov v večini situacij trčenja, s vsemi petimi zvezdicami pa se pridružuje velikemu terencu XC90, ki je preizkus z odliko opravil lani.

Z dvema evropskima in dvema ameriškima preskusoma so nedavno, po različnih metodah, ocenili elemente stopnje varnosti v novem volvu S40 in dosegli naslednje rezultate: pet zvezdic pri preskusnem trku Euro-NCAP, dvojna “petica” pri preskusnem bočnem trku US-NCAP, “Najboljši” pri čelnem preskusnem trku US IIHS in eden izmed najboljših v skupni raziskavi zaščite proti zdrsu iz sedežev, ki sta jo izvedla Švedski državni urad za ceste in zavarovalnica Folksam. “Novi Volvo S40 smo ob njegovem prihodu na trg predstavili kot zelo varen avto, in to sedaj potrjujejo tudi neodvisne raziskave. To je vsekakor zelo vzpodbudno, vendar bomo še naprej delali v skladu z našim vodilnim načelom, kadar koli bo šlo za varnost; tudi vnaprej bomo izboljševali celovito varovanje uporabnikov v resničnih trčenjih”, pravi Ingrid Skogsmo, vodja Centra za varnost pri Volvo Cars.