Že šesti s petimi zvezdicami

Aktualno

Na preizkusnem trčenju neodvisne organizacije Euro NCAP je tudi mégane coupé-cabriolet dosegel najvišjo oceno petih zvezdic. Renault se je z njim še šestič zavihtel na najvišjo stopničko glede varnosti, pri tem pa v klasični kategoriji frontalnega…

Na preizkusnem trčenju neodvisne organizacije Euro NCAP je tudi mégane coupé-cabriolet dosegel najvišjo oceno petih zvezdic. Renault se je z njim še šestič zavihtel na najvišjo stopničko glede varnosti, pri tem pa v klasični kategoriji frontalnega trka dosegel celo boljše rezultate kot aktualni scenic.

Ob tem je potniška kletka ostala praktično nedotaknjena, zato so »plastični« potniki ostali nepoškodovani. Veliko zaslug pri tem ima tudi zračna blazina, nameščena v sedalnem delu sprednjih sedežev, ki je preprečila, da bi potnika ob trku zdrsela s sedeža, hkrati pa je njeno delovanje preprečilo poškodbe v spodnjem delu trebuha.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine