Petvratna različica se imenuje sportback

Aktualno, Novosti

Audi je predstavil petvratno različico modela A3 z imenom sportback, ki bo na slovenski trg zapeljal septembra. Petvratna karoserija je daljša in prostornejša od trivratne, avtomobil pa prinaša sveže oblikovalske poteze v C segment. Cene…

Audi je predstavil petvratno različico modela A3 z imenom sportback, ki bo na slovenski trg zapeljal septembra. Petvratna karoserija je daljša in prostornejša od trivratne, avtomobil pa prinaša sveže oblikovalske poteze v C segment. Cene uradno še niso znane, verjetno pa bodo nekaj sto tisočakov višje od primerljivih trivratnih različic.

Nova audijeva sprednja maska

Audi A3 sportback se ponaša z nekaterimi svežimi oblikovalskimi prijemi. Najopaznejša je nova audijeva maska hladilnika, ki se zgleduje po legendarnih auto unionih in je svojo moderno inkarnacijo prvič našla na audiju A8 W12, z njo pa je opremljen tudi novi audi A6. Celoten avtomobil je daljši za 68 mm, tako da je svoje mesto za drugim parom vrat dobilo tudi dodatno bočno steklo, nove pa so tudi zadnje luči, ki se raztezajo tudi na vrata prtljažnega prostora.

Več prostora na zadnjih sedežih

Audi A3 je prostornejši predvsem na zadnjih sedežih, kjer je več prostora tako za kolena kot tudi glave potnikov. K temu poleg večje dolžine pripomore tudi bolj smotrno nameščen motor, ki manj sega v potniški prostor. V primerjavi s trivratnim modelom je za 20 litrov večji tudi prtljažni prostor, ki sedaj ob podrtih naslonjalih zadnjih sedežev meri 1.120 litrov.

2,0-litrski bencinski FSI turbo motor z 200 KM

Pogonski agregati bodo so enaki kot pri trivratnem modelu, vključno z 1,6-litrskim bencinskim FSI motorjem s 115 KM, 3,2-litrskim V6 motorjem z 250 KM ter 2,0-litrskim TDI motorjem s 140 KM in bogatim navorom. Novost predstavlja 2,0-litrski bencinski FSI motor, podprt s turbinskim polnilnikom, ki razvije največjo moč 200 KM med 5.100 in 6.000 vrtljaji ter največji navor 280 Nm že pri 1.800 vrtljajih na minuto. To zadostuje za največjo hitrost 241 kilometrov na uro in pospešek do sto kilometrov na uro v 7,1 sekunde. V kombinaciji z nekaterimi motorji je na voljo tudi menjalnik DSG in pogon quattro.