generic image

Enjoy postaja resničnost

Iz Pininfarine so sporočili, da bodo vznemirljivo vozilo enjoy, ki so ga lani ob Ženevskem jezeru predstavili javnosti, izdelali v omejeni seriji 75 vozil. Številka ni naključna, saj želijo Italijani s tem ovekovečiti 75. obletnico francoske modne znamke Louis Vuitton.

Nenavadni enjoy, ki se le v podrobnostih razlikuje od koncepta, je nenavaden avtomobil. Ne samo, da ne premore vetrobranskega stekla, možno je tudi popolnoma odstraniti blatnike in že je pripravljen za na dirkalno stezo. Motor so si sposodili pri lotusu exige, gre pa za 1.8-litrskega štirivaljnika, ki zmore 192 KM, 800 kg težkega enjoya pa požene vse do hitrosti 250 km/h. Če še nekoliko bolj natančno pobrskamo po koreninah, ugotovimo, da gre pravzaprav za Toyotin agregat VVTL-i.

Urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji bogati karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. Trenutno upravlja s portalom na daljavo, saj živi in dela v Dubaju in je član žirije prestižnega izbora “The Oman Auto Excellence Awards”.