Veliki obeti

Aktualno, Novosti

Prodaja nove opel astre, ki že od svoje predstavitve buri duhove in napoveduje, da bo z bogato opremo, kakovostjo in ugodnimi cenami prevzela prestol golfu, je te dni stekla tudi pri nas. Cena osnovne različice…

Prodaja nove opel astre, ki že od svoje predstavitve buri duhove in napoveduje, da bo z bogato opremo, kakovostjo in ugodnimi cenami prevzela prestol golfu, je te dni stekla tudi pri nas. Cena osnovne različice z 1.4-litrskim motorjem, petimi vrati in opremo essentia, ki ne vsebuje klime, znaša ugodnih 3.3 mio SIT.

Pri Oplu so tokrat pokazali veliko poguma

Nova astra je veliko bolj dinamična od svoje predhodnice, pa tudi oblikovno bolj sveža od skromno spremenjenega golfa. Z dolžino 4,25 m, širino 1,75 m in višino 1,46 m ter medosno razdaljo 2,61 metra astra obljublja veliko prostora v notranjosti. Obenem je za 35 mm višja, 44 mm širša in 139 mm daljša od svoje predhodnice. Znatno je povečan prostor v višini ramen na prednjih sedežih in prostor za glavo v zadnjem delu vozila, novinka pa ima tudi 380 l velik prtljažnik. S preklopom naslonjal zadnjih sedežev je možno prtljažnik povečati do 1300 litrov.

Bogata izbira motorjev

Kupci bodo lahko pri novi astri sprva izbirali med petimi različnimi motorji in ravno tako številnimi paketi opreme. Bencinski motorji ecotec twinport so na voljo s prostorninami 1.4 (66 kW/90 KM), 1.6 (77 kW/105 KM), 1.8 (92 kW/125 KM) in 2.0 s turbinskim polnilnikom (125 kW/170 KM). Dizelska motorja CDTi s prostornino 1.7 litra pri Oplu ponujajo v dveh izvedbah, šibkejša s tovarniško povprečno porabo 4,9 l/100 km zmore 59 KM/80 KM, močnejša pa 74 kW/ 100 KM. Poleti bosta paleto motorjev obogatila še 1.9-litrski turbodizel s 150 KM in 2.0-litrski turbo motor s 200 KM, s katerim se bo astra prelevila v pravega športnika (pospeški 7,9 s). Oba najmočnejša bencinska motorja in 1,9 CDTI dizel so standardno opremljeni z novim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. V Oplovi ponudbi sta tudi 5-stopenjski ročni in avtomatski menjalnik ter prav za novo Astro dodatno razvita različica avtomatiziranega ročnega menjalnika “Easytronic”, ki je opremljen s športnim programom in funkcijo HSA (Hill Start Assist), ki preprečuje, da avto pri speljevanju na strmini ne bi drsel nazaj.

Pet paketov opreme, osnovni brez klime

Essentia, enjoy, cosmo, sport in elegance so paketi opreme, ki jih ponuja nova astra. Osnovna essentia vključuje štiri varnostne blazine, zavorni sistem ABS, daljinsko centralno zaklepanje, po višini nastavljiv volanski obroč, radio, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali ter električni pomik stekel. Samo ob začetku prodaje so v ponudbi posebni cenovno ugodni paketi na vseh nivojih opreme, osnovna je na primer na voljo z essentia launch paketom, ki vsebuje klimatsko napravo, prednji meglenki, radio s CD predvajalnikom in upravljalnimi enotami na volanu ter trikraki športni volanski obroč v usnju. Dolg spisek dodatne opreme zajema tudi tehnične poslastice, kot so sistem dinamičnih žarometov, ki usmerja snop svetlobe v ovinkih, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah in zmogljiv multimedijski sistem. Astra v svoj razred prvič uvaja sistem prilagodljivega podvozja s stalnim krmiljenjem vzmetenja, ki je bil doslej rezerviran za večja in dražja vozila.

Osnova za 3,3 milijona SIT

Cena osnovnega modela astra essentia 1,4 16V twinport s petimi vrati je 3.336.335 SIT, pri čemer je za spremljajoči essentia launch paket s klimatsko napravo potrebno odšteti le še dodatnih 217.000 SIT. Že takoj od začetka prodaje bodo kupcem na voljo tudi posebni prodajni pogoji po sistemu staro za novo.