Svetost številk

Aktualno

Francoski Peugeot je že leta 1929 na avtomobilskem salonu v Parizu začel s poimenovanjem svojih vozil v obliki trimestnega števila z ničlo na sredini. Števila, kot so 201, 203, 205, 407 ali 607 pa bodo…

Francoski Peugeot je že leta 1929 na avtomobilskem salonu v Parizu začel s poimenovanjem svojih vozil v obliki trimestnega števila z ničlo na sredini. Števila, kot so 201, 203, 205, 407 ali 607 pa bodo kmalu stvar preteklosti. Z razvojem novih avtomobilskih niš bodo pri Peugeotu že kmalu vrinili še eno ničlo, tako da bodo bodoči modeli poimenovani s štirimestnimi števili.

Sistem poimenovanja z ničlo v sredini je univerzalno razumljiv, hkrati pa je Peugeota tudi odrešil težavnega iskanja imen, ki bi bilo primerno za vse države in njihove jezike. Zaradi vse bolj zahtevnih kupcev z raznovrstnimi potrebami in okusi avtomobilske tovarne izdelujejo vse več različnih modelov in tudi v koncernu PSA načrtuje v nekaj letih svojo paleto vozil močno razširiti. Da pri tem ne bi prišlo do imenske zmede, so sprejeli odločitev pri oštevilčenju vriniti dodatno ničlo. Novi način bo že kmalu doživel svoj ognjeni krst pri serijski različici koncepta sésame, ki smo ga videli pred dvema letoma na pariški avtomobilski razstavi. Peugeota 1007 bodo javnosti predstavili še pred koncem letošnjega leta.


Sorodne vsebine