Cerato bo prva kia z dizelskim motorjem

Aktualno

Na avtomobilskem salonu v korejskem Busanu je Kia Motors prvič pokazala svojo novo limuzino C segmenta, imenovano cerato. Pod prevleko, ki je skrivala jasen pogled, so obiskovalcem pokazali vozilo, ki bo nadomestilo pri nas neznano…

Na avtomobilskem salonu v korejskem Busanu je Kia Motors prvič pokazala svojo novo limuzino C segmenta, imenovano cerato. Pod prevleko, ki je skrivala jasen pogled, so obiskovalcem pokazali vozilo, ki bo nadomestilo pri nas neznano Spectro. Cerato bo na voljo v dveh karoserijskih različicah s štirimi ali petimi vrati, na trg pa bo zapeljal prihodnje leto.

 

Oblika novinca je v skladu s Kiinim novimi smernicami, “športno in vozniku prijazno”. Krajši in višji kot njegov predhodnik, bo cerato tekmoval s precej bolj znanimi tekmeci – VW golfom, fordom focusom, hondo civic in toyoto corollo. Motorna paleta vključuje dizelska motorja s poldrugim ali dvema litroma delovne prostornine s tehnologijo skupnega voda in bo prvo Kiino osebno vozilo z dizelskim motorjem. Dizelski motorji so nadaljevanje uresničevanja strategije povečanja prodaje in tržnega deleža na evropskem avtomobilskem trgu. Druga dva motorja sta 1,6-litrski in 2,0-litrski bencinski agregat s CVVT tehnologijo (continuously variable valve timing technology), ki povečuje izkoristek goriva v motorju in zmanjšuje škodljive emisije. Štirivratna različica cerata bo doživela svetovno premiero na januarskem avtomobilskem salonu v Detroitu, petvratna pa na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi. Proizvodnja se bo začela oktobra 2004 za domači trg, medtem ko se proizvodnja za izvozne trge prične proti koncu prihodnjega leta.