Z novim obrazom

Aktualno

Elantra bo v modelsko leto 2004 zapeljala z nekoliko spremenjenim sprednjim delom, bogatejšo serijsko in varnostno opremo ter z močnejšim bencinskim agregatom pri najzmogljivejši različici. Ta zmore 143 KM, elantro pa požene prek 200 km/h….

Elantra bo v modelsko leto 2004 zapeljala z nekoliko spremenjenim sprednjim delom, bogatejšo serijsko in varnostno opremo ter z močnejšim bencinskim agregatom pri najzmogljivejši različici. Ta zmore 143 KM, elantro pa požene prek 200 km/h.

Spredaj so elantro polepšali z novo masko motorja, bolj izrazitimi gubami na pokrovu, drugačnimi žarometi in odbijači. S tem je avtomobil postal nekoliko bolj samosvoj in prepoznaven, hkrati pa tudi daljši za 30 mm. Prenove ni bila deležna le zunanjost, saj so Korejci stavili tudi na notranje vrednote. Vse različice so odslej serijsko opremljene s 15-palčnimi kolesi, potovalnim računalnikom, protiprašnim filtrom, zaščitno mrežo v prtčjažniku in sistemom, ki samodejno odklene vsa vrata v primeru nesreče. S tem naj bi bil zagotovljen kar najboljši dostop do potnikov v primeru reševanja iz vozila. Tudi pod pokrovom se obeta novost. Najzmogljivejšo elantro bo namreč poganjal dvo-litrski štirivaljnik s tehnologijo variabilnih časov odpiranja velntilov, ki zmore 143 KM, največja hitrost pa znaša 208 km/h. Elantre s tem motorjem bodo obute v platišča iz lahke litine in opremljene s sistemom proti zdrsu gnanih koles. Cene za štiri- ali pet-vratno elantro naj bi se pričele pri 16.990 evrih.