Nov sistem vzmetenja za motokros

Aktualno

Minuli teden je Kawasaki na uvodni dirki za Svetovno prvenstvo v motokrosu MX1 preizkusil prototip drugačnega sistema vzmetenja zadnjega kolesa. Kawasaki KX250 s to novostjo je vozil Antoine Meo.  Blažilnik je nameščen vodoravno pod pogonskim…

Minuli teden je Kawasaki na uvodni dirki za Svetovno prvenstvo v motokrosu MX1 preizkusil prototip drugačnega sistema vzmetenja zadnjega kolesa. Kawasaki KX250 s to novostjo je vozil Antoine Meo.

 Blažilnik je nameščen vodoravno pod pogonskim agregatom (podobno kot pri buellu), čeprav je zadnje vzmetenje opremljeno še s precej tradicionalnimi povezovalnimi elementi. Razlog? Manj moten je pretok zraka iz airboxa proti uplinjaču, kar posledično pomeni večjo moč. KTM to rešuje z drugačnimi vodili, tako da se njihovi tekmovalni motocikli po moči kar precej razlikujejo od serijskih. Kawasaki je zaradi drugačnega sistema vzmetenja lahko povečal airbox, prav tako pa je nižje tudi težišče. Blažilnik deluje zelo ranljivo, zato bo, če bo ugledal serijsko proizvodnjo, verjetno zaščiten z dodatno ploščo.