Prihajata grand scénic in renault sport

Aktualno, Novosti

Družini Mégane se bosta kmalu pridružila dva nova člana. S sedemsedežnim grand scénicom, ki je od običajnega daljši za 23 cm, bo imel Renault kot prvi proizvajalec v kompaktnem razredu dve karoserijski različici. Druga novost…

Družini Mégane se bosta kmalu pridružila dva nova člana. S sedemsedežnim grand scénicom, ki je od običajnega daljši za 23 cm, bo imel Renault kot prvi proizvajalec v kompaktnem razredu dve karoserijski različici. Druga novost je malo manj družinski mégane renault sport s 224 KM, ki bo na voljo v tri in petvratni izvedbi.

Prostor v izobilju

Pet cm daljše medosje in dodatnih 18 cm prek zadnjih koles pri grand scénicu zagotavlja prostorno in prilagodljivo potniško kabino, ki ponuja prostor za sedem potnikov. Serijsko je opremljen s sedmimi posamičnimi sedeži, zadnja dva sta popolnoma zložljiva v dno prtljažnika, imata pa tudi 120 mm vzdolžnega pomika. Prtljažnik v petsedežni konfiguraciji obsega od 550 do 605 l, z vsemi sedmimi sedeži pa se skrči na 200 l. Seveda je mogoče drugo vrsto sedežev popolnoma odstraniti in tedaj pridobimo kar 2.240 l prostora, z zlaganjem naslona sovoznikovega sedeža pa 2,75 m nakladalne dolžine. Številčnejšim družinam, ki predstavljajo glavno ciljno skupino kupcev, grand scénic ponuja za dodatnih 104 l odlagalnih predalov.

Bogata izbira opreme in motorjev

Kupci bodo lahko izbirali med štirimi stili (Authentique, Expression, Dynamique in Privilege), tremi stopnjami opreme (Basis, Komfort in Luxus) in petimi različnimi motorji. Bencinsko paleto sestavljajo 1.6-litrski 16V s 113 KM, 2.0-litrski 16V s 134 PS in najzmogljivejši 2.0-litrski 16V turbo s 163 KM. Ponudbo zaokrožata dizelska motorja, šibkejši 1.5-litrski dCi zmore 101 KM, 1.9-litrski dCi pa 120 KM. Šibkejši bencinski in dizelski motor sta opremljena s petstopenjskim, ostali motorji pa s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. 2.0-litrski bencinski motor je možno naročiti tudi s štiristopenjsko avtomatiko. Cene za slovenski trg zaenkrat še niso znane, v Nemčiji pa se pričnejo pri 20.000 evrih.

Mégane je postal športnik

Za drugačne kupce so pri Renaultu pripravili športnega mégana renault sport, ki ga poganja 2.0-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik s 224 KM in 300 Nm najvišjega navora. Moč se na sprednji kolesni par prenaša prek šeststopenjskega ročnega menjalnika. Do hitrosti sto km/h mégane RS potrebuje 6,5 s, merilnik hitrosti se ustavi pri 236 km/h, tovarna pa navaja povprečno porabo v višini 8,8 l. Športnik je opremljen s širšimi pnevmatikami, večjimi odprtinami v nosu in samozavestnim zadnjim delom. Cene se bodo predvidoma pričele pri 28.000 evrih.