Samozavestno v drugi krog

Aktualno

Letos jeseni bodo pri Mercedesu odprli novo poglavje razreda A, ki bo po merah sicer ostal na ravni sedanjega »baby benza«, njegova zunanja, notranja podoba in motorna paleta pa bodo temeljito osveženi. Malčka bodo sprva…

Letos jeseni bodo pri Mercedesu odprli novo poglavje razreda A, ki bo po merah sicer ostal na ravni sedanjega »baby benza«, njegova zunanja, notranja podoba in motorna paleta pa bodo temeljito osveženi. Malčka bodo sprva ponudili v štirivratni različici, v začetku prihodnjega leta pa tudi kot trivratnega kupeja.

Čeprav zasnova novega A v grobem ostaja identična dosedanji, so novinca okrasili z novimi linijami, ki so značilne za sodobne avtomobile te prestižne nemške znamke. Pričakujemo lahko, da so med razvojem naslovili tudi pomanjkljivosti predhodnika, ki jih predvsem pri poglavju kakovosti izdelave in materialov po pravici povedano ni bilo malo. Pretiranega pritoževanja pa ne bo pri bogati izbiri novih motorjev. Vsi dizelski agregati bodo imeli dva litra delovne prostornine, njihove zmogljivosti bodo 90, 110 in 130 KM, najbolje pa bo novi A bencinsko motoriziran s prisilno polnjenim dvolitrskim štirivaljnikom s 170 KM. Komur ročno prestavljanje ne diši najbolje, si bo verjetno doplačal brezstopenjsko avtomatiko CVT. Da bi bil novi A še bolj športen, so zadajnamestili novo večvodilno premo, ki hkrati izboljša tudi udobje. Tega obljubljajo tudi v na novo zasnovani in predvsem bolj kakovostni potniški kabini.