Dizelski getz na vrhu ponudbe

Aktualno

Hyundai Avto Trade, uvoznik za vozila znamke Hyundai, je pričel s prodajo modela getz z dizelskim motorjem 1,5 CRDi. Ta je znan že iz hyundaijev matrix in accent. Prvič pa se bo pojavil v najmanjšem…

Hyundai Avto Trade, uvoznik za vozila znamke Hyundai, je pričel s prodajo modela getz z dizelskim motorjem 1,5 CRDi. Ta je znan že iz hyundaijev matrix in accent. Prvič pa se bo pojavil v najmanjšem hišnem modelu za ceno najmanj 2,56 milijona tolarjev v opremskem paketu funky.

Močan dizel, nizke emisije CO2

Da je getz za Hyundai zelo pomemben avtomobil, je razvidno iz prodajnih deležev, ki pravijo, da getz predstavlja 45 odstotkov skupne Hyundaijeve prodaje v Evropi. Ker getz sodi v nižji avtomobilski razred, pomeni, da je zelo pomemben tudi za slovenski trg, kjer ta razred dosega okoli 43 odstotni tržni delež v skupni prodaji avtomobilov. Motorizacija teh avtomobilov je še vedno precej bencinska, a dizelski stroji postajajo vse pogostejši tudi v tem razredu. Zato getz CRDi ni povsem nepomemben, prav izjemnega pomena pa za naš trg nima. Bo pa novi motor vsekakor prijetna osvežitev v ponudbi korejskega malčka, ki se zapeljal ob bok cliu dci, fiesti TDCi, corsi TID in drugim. Med bližjimi tekmeci velja za zelo močnega, saj zmore 82 konjskih moči in 184 Nm največjega navora. Ob tem zmore dosegati hitrosti do 170 kilometrov na uro. V mešanem ciklu pa porabi zgolj 4,4 litra plinskega olja na 100 prevoženih kilometrov. Odlična vrednost je tudi le 116 miligramov CO2 na prevožen kilometer, kar označuje njegovo prijaznost do okolja.

Getz za 2,59 milijona tolarjev

Dizelski getz pa nikakor ne bo poceni, zato trditve o manjšem pomenu na našem trgu. Osnovni model s paketom TOP-K in dodatkom funky in precej bogato serijsko opremo (dve zračni blazini, ABS, klimatska naprava, radio CD,…) namreč stane 2,56 milijona tolarjev. Opremski paket Euro 2004 pa za ceno 2,67 milijona tolarjev ponuja še nekaj športnih dodatkov. Za oba pa velja, da imate pet vrat.