Zabava na poti

Aktualno

Specializirano podjetje za avtomobilske multimedijske sisteme predstavlja nov rod elektronike, ki omogoča brezhibno zabavo v dolgočasnih uricah med vožnjo. Časi, ko je bilo igranje igric omejeno na prenosne konzole, kot je gameboy, so torej minili. Danes…

Specializirano podjetje za avtomobilske multimedijske sisteme predstavlja nov rod elektronike, ki omogoča brezhibno zabavo v dolgočasnih uricah med vožnjo. Časi, ko je bilo igranje igric omejeno na prenosne konzole, kot je gameboy, so torej minili.

Danes sodobna tehnologija omogoča vgradnjo zmogljivih avdio in video sistemov, ki skupaj z različnimi igralnimi konzolami ali celo kompaktnim osebnim računalnikom omogočajo prvovrstno igračarsko zabavo. Med vodilna podjetja na tem področju sodi s 25-letno zgodovino tudi podjetje Alpine, ki je pred kratkim predstavilo prikazovalnik z oznako TMX-R705. Gre za 7-palčni LCD z diagonalo 16:9, namenjen potnikom zadaj, ki ga je mogoče namestiti pod streho v večino osebnih avtomobilov. Poleg igralnih konzol nanj lahko priključimo TV sprejemnik ali DVD predvajalnik, nekaj prepirov med mlajšimi člani družine pa zna povzročiti daljinsko spreminjanje naklona in kota. Sicer pa med bolj standardne izdelke podjetja Alpine sodijo AV sistemi, ki jih namestimo v običajno DIN režo na armaturni plošči. Podobno kot v domačem kinu nekateri razvajajo tudi s prostorskim zvokom s standardom Dolby Pro Logic II ali celo digitalnim DTS.