V Solbergovo čast s 320 KM

Aktualno, Novosti

Omejena serija Subarujeve impreze WRX STi ‘WR1’, bo narejena le v 500 primerkih v znak počastitve Pettru Solbergu oziroma njegovemu naslovu svetovnega prvaka v reliju v lanski sezoni. Več kot polovica avtomobilov je že vnaprej…

Omejena serija Subarujeve impreze WRX STi ‘WR1’, bo narejena le v 500 primerkih v znak počastitve Pettru Solbergu oziroma njegovemu naslovu svetovnega prvaka v reliju v lanski sezoni. Več kot polovica avtomobilov je že vnaprej prodanih.

Od nič do sto v 4,3 sekunde

S spremembami na kontrolni elektroniki motorja in drugačnim izpušnim sistemom je inženirjem uspelo iz motorja iztisniti največjo moč 320 KM pri 5.800 vrtljajih in največji navor 420 Nm pri 4.000 vrtljajih na minuto. To zadostuje za pospešek od nič do sto kilometrov na uro v 4,3 sekunde, do številke 160 pospeši v 10,6 sekunde, pospeševanje na četrt milje (402 m) pa impreza WRX STi ‘WR1’ opravi v 12,8 sekunde. Najvišja hitrost je omejena na 250 kilometrov na uro.

Spreminjanje razmerja moči med obema osema

S posebnim stikalom ob ročni zavori je mogoče uravnavati delovanje sredinskega diferenciala, kar v praksi pomeni poljubno spreminjanje razmerja moči med sprednjo in zadnjo osjo. Sistem sicer deluje avtomatsko in se zažene ob vsakem zagonu motorja. ‘WR1’ je od običajne impreze WRX STi še 25 mm bližje tlom, obuta pa je v 18-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 225/45. Zunanjost zaznamuje posebna, kovinsko modra barva karoserije in reže za zajem hladilnega zraka iz nerjavečega jekla, v potniški kabini pa se ponaša z antracitnimi sedežnimi prevlekami in drugačno prestavno ročico.