Tekmoval bo v Evropi in Ameriki

Aktualno

Italijanski super športni lamborghini murciélago je doživel nekaj sprememb, s katerimi je postal skladen s FIA in ACO regulativami. To pomeni, da ga bomo sedaj lahko videli tekmovati na evropskih in ameriških tekmovališčih.   Pomagali…

Italijanski super športni lamborghini murciélago je doživel nekaj sprememb, s katerimi je postal skladen s FIA in ACO regulativami. To pomeni, da ga bomo sedaj lahko videli tekmovati na evropskih in ameriških tekmovališčih.

 

Pomagali so pri Reiter Engineeringu
Za pogon dirkalnika skrbi lamborghinijev 6 litrski 12 valjni sesalni motor z veliko močjo. Kolikšna je ta moč niso povedali. Verjetno gre za nekakšno varovanje podatkov. Manj kot konkurenca ve, bolje je. Skladno s FIA oziroma ACO normami vozilo nima več pogona na vsa kolesa, temveč se moč prek sekvenčnega menjalnika prenaša le na zadnji kolesni par. Teža vozila je zmanjšana na okoli 11 centov.

Cena?
Dirkalne lamborghinije naj bi začeli prodajati leta 2004, cena pa naj bi bila pod pol milijona evrov. Vozila je pred začetkom prodaje tudi krstiti in preizkusiti. Priložnost za to bo 5 oktobra na dirki FIA GT v Estorilu, in 19 oktobra v Monzi. Za krstni dirki so pri Reiter Engineeringu najeli dva prekaljena profesionalna voznika. To sta Peter Kox in Oliver Gavin. Se bo kombinacija obnesla?