Naročila presegla najbolj optimistične napovedi

Aktualno

S Toyote poročajo o odlični prodaji nove generacije hibridnega priusa, ki so ga začeli prodajati na Japonskem v začetku septembra. Sprva so načrtovali 3.000 priusov na mesec, dejanska številka pa je kar za šest krat…

S Toyote poročajo o odlični prodaji nove generacije hibridnega priusa, ki so ga začeli prodajati na Japonskem v začetku septembra. Sprva so načrtovali 3.000 priusov na mesec, dejanska številka pa je kar za šest krat presegla prvotne napovedi. V mesecu dni so namreč prejeli že 17.500 naročil.

 

Razlogi naj bi bili predvsem dober odziv javnosti, za hibridno vozilo odlične vozne lastnosti, bolj posrečena in premišljena zasnova karoserije v primerjavi s predhodno generacijo ter dosegljiva cena. Pri zasnovi novinca je bila na prvem mestu seveda učinkovitost in ekonomičnost ter kar najnižja stopnja emisij izpušnih plinov. Prvotnega priusa so predstavili leta 1997, bil je prvi serijski avtomobil s kombinacijo električnega in bencinskega motorja, skupaj pa so jih izdelali kar 120.000. Prodaja druge generacije v Evropi naj bi stekla v kratkem.