Rossi pri Ferrariju

Avtomobilizem, Šport

Valentino Rossi je izkoristil priložnost in po uradni predstavitvi Yamahe na Japonskem predčasno odletel na testiranja v Phillip Island. Nekaj prostih dni v deželi »tam spodaj« je izkoristil za obisk Ferrarija med otvoritveno dirko svetovnega…

Valentino Rossi je izkoristil priložnost in po uradni predstavitvi Yamahe na Japonskem predčasno odletel na testiranja v Phillip Island. Nekaj prostih dni v deželi »tam spodaj« je izkoristil za obisk Ferrarija med otvoritveno dirko svetovnega prvenstva formule 1. Med druženjem z dobrim prijateljem Michaelom Schumacherjem sta nedvomno izmenjala koristne informacije. Po dirki si je Rossi zaželel da bi sezono začel podobno kot Schumacher, druži pa ju tudi želja po obranitvi naslovov v svojih kategorijah. Aktualna svetovna prvaka druži še zanimivo dejstvo. Podobno kot Michael pred leti, ko je od Benettona odšel, k takrat mnogo slabšemu Ferrariju je podoben izziv sprejel tudi Valentino, ko se je po treh naslovih poslovil od Honde in se preselil k Yamahi.  

 

 


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.