Prestiž v novi preobleki

Aktualno, Novosti

GS je prvi v vrsti novih lexusov, oblikovan v skladu z novimi hišnimi linijami, ki sta jih nakazala konceptna LF-S in LF-X lani oktobra na avtomobilskem salonu v Tokiu. Elegantna limuzina, ki združuje prefinjeno kupejevsko…

GS je prvi v vrsti novih lexusov, oblikovan v skladu z novimi hišnimi linijami, ki sta jih nakazala konceptna LF-S in LF-X lani oktobra na avtomobilskem salonu v Tokiu. Elegantna limuzina, ki združuje prefinjeno kupejevsko zunanjost z udobno in prestižno notranjostjo, bo na evropske ceste zapeljala prihodnje leto.

Zmes limuzine in kupeja

Čeprav je novi GS le za 16 mm daljši od predhodnika, so njegovo medosje podaljšali za 50 mm, od tod krajši previsi prek koles, ki v različici z zmogljivim osemvaljnikom serijsko merijo 18 palcev. Tradicionalno hišno motorno masko obdajata na vsaki strani po dva žarometa pod prozornim steklom, ki vsebujeta tudi meglenke. Nad bočno linijo v obliki rahlega loka se vzpenja kupejevska streha z zatemnjenim B stebričkom, kar poudarja razpotegnjeno silhueto. Zadnje luči s tehnologijo LED in dvojna izpušna cev skrbita za neomadeževan športni izgled. V potniško kabino so pri Lexusu vgradili žlahtne in vrhunsko obdelane materiale, spredaj prevladujeta športni trikraki volanski obroč in velik, sredinsko nameščen informacijski zaslon.

Tehnološki vrhunec je radarski varnostni sistem

Poleg 4.3-litrskega V8 je na izbiro tudi šestvaljnik V-oblike s 245 KM, ki je nadomestil sedanjega vrstnega. Pri obeh prenos moči poteka preko šeststopenjskega samodejnega menjalnika z možnostjo ročnega pretikanja. Voznik lahko s pomočjo adaptivnega vzmetenja po želji nastavi trdoto blažilnikov. Lexus GS bo eden prvih serijskih avtomobilov, opremljen z radarjem za zaznavanje ovir pred vozilom. V skrajni sili sistem zategne varnostne pasove in vozniku pomaga pri zaviranju. Tako kot toyota avensis potnike v prvi vrsti ščiti tudi varnostna blazina za kolena.

Bogata serijska opremljenost

GS ponuja dolg spisek serijske in dodatne opreme. Brez doplačila je na krovu sistem zaganjanja motorja z enostavnim protiskom na gumb, medtem, ko ključ ostane v žepu. Med serijsko opremo sodi tudi sistem nadzora pritiska v pnevmatikah in žarometi s prilagodljivim kotom snopa v odvisnosti od smeri vožnje. Za vzvratno vožnjo bo za doplačilo v kombinaciji s satelitsko navigacijo poskrbela posebna kamera. Začetek prodaje v Evropi je napovedan za prvo polovico leta 2005.