Novi gospodar

Aktualno, Novosti

Renault bo prihodnji mesec v Amsterdamu predstavil novega masterja. Oblikovno dopolnjuje družino ostalih hišnih dostavnikov, na voljo pa je v devetih različicah in s štirimi zmogljivimi turbodizelskimi motorji. Obenem razvaja tudi z bogato varnostno in…

Renault bo prihodnji mesec v Amsterdamu predstavil novega masterja. Oblikovno dopolnjuje družino ostalih hišnih dostavnikov, na voljo pa je v devetih različicah in s štirimi zmogljivimi turbodizelskimi motorji. Obenem razvaja tudi z bogato varnostno in drugo opremo, novi master pa bo nasledil dosedanji model, ki si je leta 1998 prislužil naslov evropskega kombija leta.

Tovorni prostor z velikostjo od 8 do 13,9 kubičnih metrov
Novi renault master bo na voljo v treh različnih dolžinah. V kratki meri v dolžino 4,89 metra, v srednji 5,3 metra in v dolgi 5,8 metra. Na voljo so tudi tri različne višine: Nizka 2,25m, srednja 2,49 metra in visoka 2,72 metra. Tako prostornina prtljažnega prostora meri med osmimi kubičnimi metri v najkrajši in najnižji različici in 13,9 kubičnega metra, kolikor je mogoče spraviti v najdaljšega in najvišjega masterja. Novi master je opremljen s krilnimi vrati na zadku in z bočnimi drsnimi vrati, dno prtljažnega prostora pa je visoko le 51 centimetrov.

Štirje turbodizelski motorji z močjo od 80 do 136 KM
Renault master poganjata dva že znana turbodizelska motorja, 1,9-litrski dCi s 80 KM in 2,5-litrski dCi s 115 KM. Motorno paleto dopolnjujeta še dva nova turbodizelska motorja. To sta 2,5-litrski dCi s 100 KM, razvit iz že znanega dCi motorja enake prostornine in 3,0-litrski dCi motor iz Nissana, ki razvije 136 KM. Vsi motorji ustrezajo okoljevarstvenim standardom Euro3, ob 100-litrskem rezervoarju za gorivo pa je mogoče z njimi po tovarniških podatkih brez dotakanja goriva prevoziti med 1000 kilometri s 3,0 dCi in 1.250 kilometri z 1,9 dCi motorjem.

16-palčna platišča so serijska pri vseh modelih
Pri novem masterju se je Renault posvetil tudi varnosti. Tako je protiblokirni zavorni sistem ABS z elektronsko razporeditvijo zavorne moči EBD in ojačevalnikom zavorne moči BAS vgrajen serijsko, ki skupaj s 16-palčnimi platišči (serijsko pri vseh modelih) zagotavlja najboljše zaviranje v svojem razredu. Serijska je tudi voznikova varnostna blazina s prostornino 45 litrov, varnostna blazina za sopotnika prostornine 100 litrov pa je na voljo za doplačilo. Na spisku dodatne opreme so tudi tipala za pomoč pri parkiranju, novi master pa se lahko ponaša tudi z zmogljivim audio sistemom s CD predvajalnikom in satelitsko navigacijo Carminat.