Izročena prvemu kupcu

Aktualno

Samo 11 mesecev po svetovni predstavitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v Birminghamu lani oktobra, je prvi serijski avtomobil invicta S1 zapeljal v garažo prvega srečnega lastnika. Po nekaj testnih prototipih je tovarniška ekipa napela vse…

Samo 11 mesecev po svetovni predstavitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v Birminghamu lani oktobra, je prvi serijski avtomobil invicta S1 zapeljal v garažo prvega srečnega lastnika. Po nekaj testnih prototipih je tovarniška ekipa napela vse sile in 20. septembra ga je prvi lastnik dobil za 74.000 angleških funtov.

                 

Tovarna v angleškem Chippenhamu vsak mesec namerava izdelati po en avtomobil, pri predaji prvega pa je bil prisoten tudi James Gray, član parlamenta za North Wiltshire. Prvo invicto S1 je pospremil z besedami: »Vsak v Wiltshiru je lahko ponosen, da je bil ta odlični avtomobil zasnovan in se izdeluje ravno tukaj. Predaja prvega avtomobila kupcu je pomemben mejnik v izdelavi britanskih športnih avtomobilov, tovarni pa želim veliko uspehov tudi v prihodnje.« Invicto S1, ki sodi med prestižne britanske avtomobilske znamke, kot sta na primer Aston Martin in Bentley, poganja 4,6-litrski osemvaljni V8 motor z največjo močjo preko 320 KM, moč pa se na zadnji kolesni par prenaša preko petstopenjskega ročnega menjalnika. Potniška kabina je narejena iz vrhunskih materialov, v prtljažni prostor pa je mogoče spraviti dva standardna kompleta palic za golf.