Močnejši brat

Aktualno, Novosti

Po 750-kubični različici lani predstavljene breve, je na letošnjem salonu motociklov v Milanu Moto Guzzi predstavil tudi model breva V1100. Privlačen naked motocikel, primeren za najrazličnejše potrebe, poganja dodelan pogonski agregat iz modela V11. Dodelan…

Po 750-kubični različici lani predstavljene breve, je na letošnjem salonu motociklov v Milanu Moto Guzzi predstavil tudi model breva V1100. Privlačen naked motocikel, primeren za najrazličnejše potrebe, poganja dodelan pogonski agregat iz modela V11.

Dodelan motor iz V11
Zračno hlajen dvovaljni V-twin s kotom med valjema 90 stopinj so inženirji za vgradnjo v novo brevo dodelali z novim sistemom mazanja, drugačnimi odmičnimi gredmi, novimi in predvsem lažjimi bati, s po dvema vžigalnima svečicama nad vsakim valjem in izboljšanim elektronskim vbrizgom goriva. Nov je tudi šeststopenjski menjalnik, ki so ga razvili pri Aprilii.

Kardanski prenos je speljan skozi nihajno roko
Najpomembnejša novost pri brevi V1100 je pogonska gred zadnjega kolesa, ki je speljana skozi aluminijasto nihajno roko. Po besedah Moto Guzzija ta inovativen sistem v veliki meri eliminira slabe strani kardanskega prenosa, tako da je vožnja in precej bolj tekoča, premike ročice za plin pa spremlja manj tresljajev, kar je sicer značilno za to vrsto prenosa. Sicer pa je breva V1100 opremljena s teleskopskimi vilicami premera 45 mm, za zaviranje skrbita dva diska premera 320 mm s štiribatnimi zavornimi čeljustmi spredaj, zadaj pa svoje delo opravlja disk premera 282 mm. Nova je tudi armaturna plošča, različne podatke pa je mogoče izbirati s stikali na krmilu.