Odkrita želja po prestolu

Aktualno, Novosti

Pri Audiju z novim A6 mislijo skrajno resno. Z željo postati najbolj tehnološko napredna, prestižna in hkrati športna limuzina višjega srednjega razreda novi A6 ponuja vse, kar danes sodi v katerikoli avtomobilski razred. Prinaša nekaj…

Pri Audiju z novim A6 mislijo skrajno resno. Z željo postati najbolj tehnološko napredna, prestižna in hkrati športna limuzina višjega srednjega razreda novi A6 ponuja vse, kar danes sodi v katerikoli avtomobilski razred. Prinaša nekaj novosti, ki jih doslej še nismo videli, je večji od predhodnika, prihaja pa tudi z dvema novima motorjema, 3.2-litrskim V6 FSI in 3.0-litrskim TDI.

Z novim obrazom k svojim koreninam

Novi A6 meri v dolžino 4,92 m, v širino 1,86 in višino 1,46 m, najbolj opazna novost pa je vsekakor nova maska motorja, ki spominja na slavno znamko Avto Union, predhodnico Audija. Ta se nadaljuje v izbočen pokrov motorja, kar daje občutek moči in samozavesti. Linije so nekoliko manj zaobljene kot pri predhodniku, predvsem na zadnjem delu, boki se nekoliko vzpenjajo in posredujejo dinamiko, ostaja pa značilna kupejevska streha. A6 je prvi Audi z aktivnimi ksenonskimi žarometi, ki usmerjajo snop svetlobe v smeri vožnje, hkrati pa pri dnevnem načinu porabijo izjemno malo energije.

Notranjost spominja na večjega A8

Medosna razdalja se je v primerjavi s predhodnikom povečala za dobrih 8 cm (2843 cm), zato lahko v potniški kabini pričakujemo več prostora predvsem na zadnji klopi. S 546 l je radodarno odmerjen tudi prtljažnik. Pri novem A6 je široka sredinska konzola nekoliko obrnjena k vozniku, lastnost, ki smo jo še do nedavnega srečevali pri bavarski konkurenci, v značilnem športnem stilu je tudi volan s tremi ali štirimi prečkami. Klasične ročne zavore ni več, zamenjala jo je elektromehanična, različne funkcije pa upravljamo z vmesnikom MMI (multimedia interface).

Na izbiro pet motorjev, dva sta nova

Novi A6 vstopa na trg s skupaj petimi motorji, tremi bencinskimi in dvema dizelskima. Enak kot prej ostaja 4.2-litrski osemvaljnik s 335 KM in 420 Nm navora, sedem konjev več je dobil 2.4-litrski V6, ki sedaj zmore 177 KM in 230 Nm, popolnoma nov pa je 3.2-litrski šestvaljni FSI s 255 KM in 330 Nm, ki pride na slovenski trg med prvimi. Šibkejši dizelski motor ostaja znani 2.0-litrski TDI s 140 KM in 320 Nm, A6 pa je dobil nov šestvaljni TDI motor s tremi litri gibne prostornine, 225 KM in 450 Nm največjega navora, ki je na razpolago že malo nad prostim tekom pri 1.400 vrtljajih. Motor je opremljen s tehnologijo visokotlačnega vbrizga po skupnem vodu s piezo injektorji, ki vbrizgavajo zmes goriva in zraka pri visokih 1.600 barih. Vsi agregati izpolnjujejo stroge okoljevarstvene zahteve Euro 4.

Izboljšani menjalniki in nespremenjen pogon quattro

Vsi motorji so standardno opremljeni z ročnim menjalnikom s šestimi stopnjami, ki s kratkimi in natančnimi hodi prestavne ročice sodi v najnovejšo generacijo ML (manual/longitudinal). Na voljo je leta 2000 predstavljeni brezstopenjski multitronic, ki se v ročnem načinu simulira sedem stopenj. Audija A6 4.2 V8, 3.2 FSI in 3.0 TDI lahko izberete tudi s šeststopenjsko avtomatiko z možnostjo ročnega prestavljanja tiptornic. Štirikolesni pogon quattro je opremljen z torzijskim centralnim diferencialom in sodi med serijsko opremo različic 4.2 in 3.0 TDI.

Večja varnost in udobje ter bogatejša serijska oprema

Togost karoserije je v primerjavi s predhodnikom povečana za 34 odstotkov. Odlično lego na cesti zagotavlja prednja prema s štirimi prečnimi vodili in večvodilna zadnja prema, povzeta iz modela A8. Alternativno klasičnemu vzmetenju bodo kupci v začetku prihodnjega leta lahko doplačali tudi za zračno vzmetenje. Pri Audiju obljubljajo bogato serijsko opremo, začenši z aluminijastimi dodatki v potniški kabini, aluminijastimi platišči, elektromehanično ročno zavoro in dežnim senzorjem. Serijski bo tudi nadzor stabilnosti ESP in zavorni asistent s samodejno porazdelitvijo zavorne moči. Še bogatejši je seznam dodatne opreme, na izbiro je kar 15 barvnih kombinacij notranjosti, DVD navigacija, TV, vrhunski avdio sistem BOSE s prostorskim zvokom in celo tempomat, podprt z radarjem, ki samodejno ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila. Cene na domačem nemškem trgu naj bi se pričele pri 33.000 evrih.