Neuradno že leta 2007

Aktualno

Športno konceptno vozilo nomad, ki so ga predstavili prejšnji mesec v Detroitu je po neuradnih informacijah dobil zeleno luč za serijsko proizvodnjo čez tri leta. V načrtu so še druge izvedenke, med njimi novi chevroletov…

Športno konceptno vozilo nomad, ki so ga predstavili prejšnji mesec v Detroitu je po neuradnih informacijah dobil zeleno luč za serijsko proizvodnjo čez tri leta. V načrtu so še druge izvedenke, med njimi novi chevroletov kupe, buickov roadster in dolgo pričakovani cadillacov vstopni model, ki si bodo z nomadom delile novo koncernsko platformo »kappa«.

Da gre za univerzalno osnovo, ki jo je možno implementirati v najrazličnejše znamke, dokazuje konceptno vozilo vauxhall lightning, ki velja za oblikovnega predhodnika nove oplove astre. Chevrolet nomad s konfiguracijo sedežev 2+2 je približno pet cm daljši od pontiaca solstica, pred njegovo serijsko proizvodnjo pa morajo inženirji rešiti še nekaj konstrukcijskih težav, med njimi drugačno namestitev posode za gorivo. Sicer se nova koncernska platforma s pogonom na zadnji kolesi ponaša predvsem z nizkim težiščem, kratkimi previsi, primerna pa naj bi bila za različne velikosti avtomobilov. Med drugim bo nanjo posajen tudi najmanjši cadillac, ki bo konkuriral predvsem BMW-jevi seriji tri in mercedesu razreda C.