Malček je dobil ime

Aktualno

Pred kratkim smo pisali o novem malčku, ki ga je Kia predstavila na frankfurturtskem avtomobilskem salonu. No, naposled je dobil tudi ime. Picanto naj bi v z osnovi izvedbi stal manj kot 8.000 evrov, dobili…

Pred kratkim smo pisali o novem malčku, ki ga je Kia predstavila na frankfurturtskem avtomobilskem salonu. No, naposled je dobil tudi ime. Picanto naj bi v z osnovi izvedbi stal manj kot 8.000 evrov, dobili pa smo tudi več informacij o motorjih.

 

Motorja bosta sprva dva, osnovni 1.0-litrski motor s 60 KM sodi med najbolj ekološke, saj emisije ogljikovega dioksida ne presegajo vrednosti 120 g/km. Navora bo za 86 Nm pri 4.000 vrtljajih v minuti, merilnik hitrosti naj bi se ustavil pri številki 152 km/h, pospeški pa bodo s 15,8 s nekoliko skromni. Taka bo s petimi litri tudi povprečna poraba. Zmogljivejši, 1.1-litrski agregat s 64 KM, bo na voljo tudi v kombinaciji s štiri-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Od šibkejšega se bo razlikoval po nekoliko večjem navoru (96 Nm) in za štiri decilitre višji porabi. V načrtu je tudi dizelska različica z majhnim, 1.1-litrskim motorjem, ki naj bi jo predstavili čez dve leti. Kio picanto bodo izdelovali v tovarni Suhsan, nekaj kilometrov stran od sedeža v Hwasungu. Prvo leto naj bi s tekočih trakov zapeljalo 120.000 vozil, od tega naj bi jih 88.000 zašlo v Evropo.