Najhitrejši kombi na svetu

Aktualno

Svet še ni videl takšne zverine s karavanskim zadkom, kot je s steroidi napolnjen MG ZT-T, ki so ga na prireditvi Bonville Speed Week predstavili Angleži . Na slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah…

Svet še ni videl takšne zverine s karavanskim zadkom, kot je s steroidi napolnjen MG ZT-T, ki so ga na prireditvi Bonville Speed Week predstavili Angleži . Na slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah so z njim dosegli nov hitrostni rekord 360,9 km/h.

 

S tem so svetu zagotovo pokazali, da bo potrebno z otoško avtomobilsko obrtjo v prihodnje še kako računati. Vozilo s kodnim imenom X-15 so razvili MG-jevi inženirji na osnovi karavanske različice MG ZT-T. Srce predstavlja šestlitrski V8 z orjaškimi 765 konjskimi silami, ki naj bi v bližnji prihodnosti poganjal tudi najzmogljivejšo različico MG Xpower SV, poleg tega pa so tudi optimizirali njegovo aerodinamiko. Čeprav so z njim dosegli nov rekord v tem razredu, je dosežena hitrost v primerjavi z najvišjo, ki jo je doseglo katerokoli vozilo na utaškem slanem jezeru, skoraj zanemarljiva. Ta znaša namreč kar 1.000 mph, po naše 1.610 kilometrov na uro.