Bolj cestno orientiran

Aktualno

Sedanji land rover discovery je na trg zapeljal leta 1998, zamenjuje pa ga popolnoma nov model, ki bo predstavljen aprila na avtomobilskem salonu v New Yorku. Neuradna fotografija je s testiranj v Veliki Britaniji, novi…

Sedanji land rover discovery je na trg zapeljal leta 1998, zamenjuje pa ga popolnoma nov model, ki bo predstavljen aprila na avtomobilskem salonu v New Yorku. Neuradna fotografija je s testiranj v Veliki Britaniji, novi discovery pa bo nosil letnico 2005.

Novi land rover discovery močno zaznamujejo linije večjega range roverja. Potniška kabina s sedmimi sedeži naj bi bila precej bolj luksuzno zasnovana, prav tako pa naj bi bile tudi vozne lastnosti bolj usmerjene v kompromis med terensko in cestno uporabo, doslej so bile pri discoveryju poudarjene predvsem terenske zmogljivosti. Izginila je tudi značilna stopnica na strehi, rezrevno kolo pa se je s prtljažnih vrat preselilo pod dno prtljažnega prostora. Novi discovery temelji na popolnoma novi platformi T5, kar pomeni nekoliko daljšo medosno razdaljo in enkaj več dolžinskih centimetrov, medtem ko je avtomobil nekoliko ožji in nižji. Za pogon bodo skrbeli trije motorji: 4,0-litrski bencinski V6 z 250 KM, 4,2-litrski bencinski V8 z 270 KM in 2,7-litrski turbodizel V6 z vbrizgom goriva po sistemu skupnega voda.