Kmalu »konvertibilen«

Aktualno, Novosti

Na poletno sezono se pripravljajo tudi v koncernu DaimlerChrysler. Spomladi bodo ponudili kompaktnega PT cruiserja z odprto streho. Avtomobil ostaja od boka navzdol praktično identičen sedanu, ki je bil predstavljen leta 2001. Osnovno različico bo…

Na poletno sezono se pripravljajo tudi v koncernu DaimlerChrysler. Spomladi bodo ponudili kompaktnega PT cruiserja z odprto streho. Avtomobil ostaja od boka navzdol praktično identičen sedanu, ki je bil predstavljen leta 2001. Osnovno različico bo poganjal 2.4-litrski štirivaljnik s 150 KM.

PT cruiser convertible ni samo kabriolet, temveč tudi avtomobil, ki je zrel za vsakdanje potrebe. Predvsem v notranjosti obljubljajo vsestranskost, saj je sedeže mogoče razmestiti na devet različnih načinov, na zadnji klopi pa je tudi odprtina za prevoz daljših predmetov. Prostora je za štiri potnike, zasnova armaturne plošče ostaja klasična. Platnena streha je električno zložljiva, za večjo varnost potnikov pa skrbi zaščitni lok nad osrednjim delom kabine. Osnovno motorno izbiro predstavlja 2.4-litrski štirivaljnik s 150 KM v kombinaciji z ročnim petstopenjskim menjalnikom, enak motor je lahko tudi prisilno polnjen in tedaj zmore 180 KM, na voljo pa je tako z ročnim, kot s samodejnim menjalnikom. Najzmogljivejšo različico GT poganja prisilno polnjeni agregat s 220 konjskimi silami.

PT cruiser convertible se naslanja na dolgo tradicijo hišnih kabrioletov, kot je leta 1982 predstavljeni le baron convertible. Velik uspeh je doživel tudi odprti chrysler sebring, samo leta 2002 so jih prodali skoraj 44.000 in dosegli skoraj petnajst-odstotni tržni delež. Novinca bodo izdelovali v mehiški tovarni Toluca, že spomladi pa bo na voljo v več kot tridesetih državah.