Najmočnejši megane

Aktualno, Novosti

Renault je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil tudi najmočnejšega megana. Na voljo bo v tri in petvratni karoserijski različici, renault megane RS z dvolitrskim turbo motorjem pa bo na ceste zapeljal v prvi polovici…

Renault je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil tudi najmočnejšega megana. Na voljo bo v tri in petvratni karoserijski različici, renault megane RS z dvolitrskim turbo motorjem pa bo na ceste zapeljal v prvi polovici leta 2004. Tako megane RS kot kompakten avtomobil razreda C z močnim motorjem nadaljuje filozofijo GT avtomobilov.

 

2,0-litrski turbo motor z 225 KM
2,0-litrski motor, podprt s turbinskim polnilnikom, so v Renaultovi športni podružnici Renaultsport dodelali in iz njega izvlekli največjo moč 225 KM in 300 Nm največjega navora. Vendar je megane s tem motorjem uporaben tudi za vsakodnevno vožnjo, saj je 90 odstotkov navora na voljo v širokem območju vrtljajev, med 2.000 in 6.000 vrtljaji na minuto. Renault megane RS tako od nič do sto kilometrov na uro pospeši v 6,5 sekunde, po tovarniških podatkih pa porabi 8,8 litra goriva na sto kilometrov.

Dvojna izpušna cev na zadku
Oblikovno se megane RS od ostalih meganov razlikuje predvsem po nekoliko drugačnih odbijačih, večjimi režami za vstop hladilnega zraka na nosu in dvema izpušnima cevema na sredini zadnjega odbijača. 18-palčna platišča poleg estetskega videza pripomorejo tudi k dobri legi na cesti. Podvozje se ponaša z dvojnimi vodili, Renault pa obljublja pri vzmetenju dober kompromis med lego na cesti in udobjem. Za zaviranje skrbijo zavorni diski premera 312 mm spredaj in 300 mm zadaj.

Si bo tudi megane RS zaslužil pet zvezdic?
Odkar je varnost pri Renaultu glavna strateška usmeritev, si tudi pri meganu RS niso dovolili sklepati kompromisov. Ponaša se z enako strukturo karoserije in enako varnostno opremo kot običajni megani, tako da lahko pri EuroNCAP crash testih pričakujemo oceno petih zvezdic.