Kmalu serijska proizvodnja

Aktualno

Pri Mitsubishiju se kmalu obeta novost, ki bo razveselila marsikaterega kupca v segmentu malčkov. Na tokijskem avtosalonu so namreč najavili, da bodo koncept z imenom I, ki je bil prvič predstavljen v Frankfurtu, leta 2005…

Pri Mitsubishiju se kmalu obeta novost, ki bo razveselila marsikaterega kupca v segmentu malčkov. Na tokijskem avtosalonu so namreč najavili, da bodo koncept z imenom I, ki je bil prvič predstavljen v Frankfurtu, leta 2005 ponudili japonskemu tržišču, leto kasneje pa tudi evropskim kupcem.

 

Na staro celino bo 3,50 m dolgi  I zapeljal z  litrskim motorjem s 65 konjskimi silami, v deželi vzhajajočega sonca pa le s 660 ccm velikim agregatom. Ta bo nameščen v zadku, v nasprotju s prvotnimi načrti pa bo poganjal zadnji kolesni par. Varčnosti in ekologiji v prid naj bi evropska različica v povprečju  porabila vsega 3,8 litra goriva na sto prevoženih kilometrov. Neuradno se govori tudi o tem, da naj bi vsaj za japonsko tržišče začeli izdelovati študijo microvana SE-RO (secret room) in kabrioletsko različico colta predvidoma leta 2006.